Спеціальні потреби

Нижня планка вартості акцій компанії Фейсбук становитиме 34-38 доларів


Фейсбук закриває книгу заявок на акції вже у вівторок та прагне залучити на 7 мільярдів доларів більше, ніж планувалось.

Компанія Фейсбук планує підвищити нижню межу вартості акцій у зв’язку із небувалим ажіотажем щодо IPO Інтернет-гіганта. Замість попередніх 28-35 доларів тепер вартість акцій компанії буде коливатись у межах 34-38 доларів.

Компанія також змінила прогноз залучення коштів за рахунок продажу 12% акцій компанії. Замість початкових 5 мільярдів, тепер Фейсбук очікує збагатитись на 12,8 мільярди доларів.

Акції Фейсбук надійдуть у продаж у п’ятницю. Втім за повідомленнями агенції Блумберґ, компанія вже у вівторок може закрити книгу попередніх заявок на купівлю акцій.

Прикметно, що минулого тижня агенція Блумберґ повідомляла про зменшення попиту на акції Фейсбук з боку інституційних інвесторів.

У понеділок 14-го травня, власнику компанії Фейсбук Марку Закерберґу виповнилось 28 років. Йому належить контрольний пакет (57%) акцій компанії, навіть після того як частину акцій довелось продати, щоб виконати вимоги податкового законодавства США.

Натомість, інший співзасновник компанії Фейсбук, народжений у Бразилії Едуардо Саверин, заявив, що відмовляється від американського громадянства та мешкатиме у Сінгапурі, щоб уникнути сотень мільйонів доларів податку на 4-відсотковий пакет акцій компанії, який знаходиться у його власності. На відміну від США, Сінгапур не оподатковує прибутки від продажу акцій.

  • 16x9 Image

    Голос Америки

    Голос Америки (VOA) надає новини та інформацію більш ніж 40 мовами. VOA, за оцінками, охоплює аудиторію у понад 326 мільйонів людей щотижня. Статті авторства Голос Америки є результатом роботи декількох журналістів і можуть містити інформацію новинних агенцій.

XS
SM
MD
LG