Спеціальні потреби

Американський комік образив індійських сикхів


Американський телеведучий і гуморист Джей Лено
Американський телеведучий і гуморист Джей Лено

Індійські високопосадовці висловили обурення жартом, який американський ведучий використав у своїй телепередачі. Під час свого вечірнього шоу минулого тижня, Джей Лено показав фотографію Золотого храму в індійському регіоні Пенджаб і жартома назвав його дачею Мітта Ромні. Гуморист мав намір підкреслити багатство кандидата у президенти США, натомість образив народ сикхів, який вважає такі жарти наругою над їхньою святинею.

Обурені сикхи закликали індійських чиновників обговорити це питання з американським урядом. Індія також подала скаргу телевізійній мережі NBC, яка транслює шоу Лено.

Речниця Державного департаменту США Вікторія Нуланд у понеділок заявила, що коментарі Лено мають «сатиричний характер» і захищені законом про свободу слова.

  • 16x9 Image

    Голос Америки

    Голос Америки (VOA) надає новини та інформацію більш ніж 40 мовами. VOA, за оцінками, охоплює аудиторію у понад 326 мільйонів людей щотижня. Статті авторства Голос Америки є результатом роботи декількох журналістів і можуть містити інформацію новинних агенцій.

Відео - найголовніше

XS
SM
MD
LG