Спеціальні потреби

Лідер Придністров’я заявив про бажання регіону здобути незалежність


Сепаратистський лідер молдавського Придністров’я заявив, що регіон хоче отримати незалежність з наступним приєднанням до Росії.

Президент самопроголошеної республіки Євген Шевчук заявив у понеділок, що «народ Придністров’я» хоче отримати визнання в якості незалежної держави. «Наша мрія – це процвітаюче, незалежне Придністров’я разом з Росією», – сказав він.

У 2006 році в регіоні пройшов референдум, учасники якого висловилися за приєднання до Росії, але заява Шевчука стала найгучнішою сепаратистською вимогою за останні місяці.

Придністров’я являє собою вузьку смужку суші в сотнях кілометрів від Росії, що межує з Україною. Регіон оголосив про вихід з Молдови в 1990 році. Хоча це рішення не отримало офіційного визнання, Придністров’я користується підтримкою Росії, яка розмістила тут 1500 військовослужбовців.

Молдова, яка прагне до вступу в Європейський Союз, поки ніяк не відреагувала на заяви придністровського лідера.
  • 16x9 Image

    Голос Америки

    Голос Америки (VOA) надає новини та інформацію більш ніж 40 мовами. VOA, за оцінками, охоплює аудиторію у понад 326 мільйонів людей щотижня. Статті авторства Голос Америки є результатом роботи декількох журналістів і можуть містити інформацію новинних агенцій.

Відео - найголовніше

XS
SM
MD
LG