Спеціальні потреби

Імміграційний закон штату Аризона буде оскаржений у суді


Новий імміграційний закон, прийнятий у штаті Аризона, спричинив запеклі дебати в американському суспільстві. Адміністрація президента Обами планує оскаржити штатний закон, який повинен вступити в силу 29 липня.

Адміністрація Обами сподівається скасувати закон, який, за визначенням Mіністерства юстиції, є дискримінаційним і суперечить Конституції США. Документ дозволить поліції Аризони зупиняти і перевіряти наявність документів в будь-якої особи, а у випадку необхідності – навіть проводити арешт. У багатьох штатах проходять демонстрації проти і на підтримку імміграційного закону. Губернатор Аризони тепер їздить країною і зустрічається з демонстрантами.

Лише протягом п`ятниці проти нового закону Аризони були подані сім судових позовів. Зокрема вони стосуються і посібників для поліцейських, якими ті повинні керуватися при виявленні потенційних нелегалів. Президент Обама заявив, що це робить штат більш небезпечним.

«Люди, які тут нелегально, фактично не зможуть повідомляти про вчинення злочину. Це суперечить ідеї дотримання закону», - сказав глава держави.

Втім, такі аргументи Аризоні не підходять. Прихильники на місцях кажуть, що останні насильства і навіть убивства, вчинені нелегальними іммігрантами, є доказами того, що федеральний уряд просто неспроможний самотужки захистити кордон.

Інше за темою

Recommended

  • Підписуйтеся на Голос Америки Українською в Telegram

    Підписуйтеся на Голос Америки Українською в Telegram

XS
SM
MD
LG