Спеціальні потреби

Ураган «Сенді» наближається до cхідного узбережжя США


Ураган «Сенді» наближується все ближче до узбережжя і, як очікується, об'єднається з двома зимовими штормовими системами, утворюючи гібридний «cупершторм», який може обрушитися на територію, де проживають до 60 мільйонів людей. За прогнозами, він викличе зливи ввечері в понеділок.

Метеорологи розраховують, що шторм принесе ураганні вітри в деякі райони узбережжя від Вірджинії до штату Массачусетс. За прогнозами Національної служби погоди, висота хвиль у нью-йоркській гавані може перевищити три метри.

Власті Вашингтона, Філадельфії та Нью-Йорка оголосили про закриття шкіл і припинення роботи громадського транспорту. Фондові ринки в понеділок - закриті. ООН також скасувала засідання і закрила свої офіси.

Шторм вплинув на роботу залізничного та повітряного транспорту в регіоні. Скасовано тисячі авіарейсів, а рух міжміських поїздів призупинено.

Президент Барак Обама в неділю взяв участь у брифінгу у Федеральному агентстві з надзвичайних ситуацій, закликавши мешканців східного узбережжя «дуже серйозно» поставитися до розпоряджень властей штатів і місцевих органів влади.

Швидкість вітру усередині урагану вранці в понеділок досягла 120 кілометрів на годину, а окремі пориви досягають 165 кілометрів на годину.

Влада закликала громадян забезпечитися питною водою, консервами та батарейками і бути готовими до того, що їм доведеться прожити кілька днів без електроенергії.

Надзвичайний стан оголошено у Вашингтоні, а також у штатах Нью-Йорк, Пенсільванія, Меріленд, Вірджинія і Північна Кароліна. Влада штату Делавер віддала розпорядження про обов'язкову евакуацію деяких районів.

Білий дім повідомив, що президент Барак Обама наказав керівникам Федеральної надзвичайної служби підготуватися до дій на випадок, якщо в результаті удару стихії деяким штатам знадобиться допомога. Він скасував кілька передвиборних заходів, щоб залишитися в Білому домі і спостерігати за рухом урагану.

Його республіканський опонент, екс-губернатор Массачусетсу Мітт Ромні через шторм також скасував передвиборчі зустрічі в критично важливому штаті Вірджинія.

Кілька днів тому «Сенді» пронісся над Карибами. Жертвами стихії стали близько 60 осіб на Багамських островах, Кубі, Ямайці та Гаїті.

Відео - найголовніше

Реакція на виступ Блінкена з гітарою в Києві. Відео
please wait

No media source currently available

0:00 0:01:26 0:00
XS
SM
MD
LG