Спеціальні потреби

Хакери вдруге атакували Кадрове управління США


Американське державне Кадрове управління (Office of Personnel Management - OPM), за всіма ознаками, вдруге зазнало потужної хакерської кібератаки. Передбачається, що в обох випадках діяли хакери, пов'язані з Китаєм, проте Пекін називає ці твердження безвідповідальними.

Другий кібернапад на Кадрове управління дозволив хакерам отримати доступ до строго конфіденційної біографічної інформації, поданої розвідкою і військовими для отримання секретних допусків, в тому числі співробітниками ЦРУ і АНБ, розповіли на умовах анонімності американські посадові особи.

Суто особиста інформація, необхідна для отримання секретних допусків, включає відомості про те, чи відзначалися у кандидата психічні захворювання, зловживання алкоголем і наркотиками, чи піддавався він або вона арештам, чи подавалися документи на визнання банкрутства. Здобувачі повинні також надати інформацію про людей, з якими підтримуються контакти, і родичів, оскільки родичі співробітників розвідки, що живуть за кордоном, можуть стати жертвами насильства.

В результаті першої хакерської атаки на Кадрове управління, про яку повідомлялося минулого тижня, злочинці отримали конфіденційну інформацію про мільйони держслужбовців. В Управлінні заявили, що наслідки скоєного у грудні минулого року нападу хакерів стосуються чотирьох мільйонів нинішніх і колишніх держслужбовців.

Однак Американська федерація державних службовців (AFGE) заявила в четвер, що хакери володіють інформацією на кожного співробітника.

Профспілка AFGE називає цей витік «жахливою нездатністю агентства охороняти дані, що були довірені йому працівниками».

Про другу кібератаку стало відомо під час розслідування першого інциденту.

Кібератаки були проведені через два роки після того, як контрактник Агентства національної безпеки Едвард Сноуден зміг викрасти десятки тисяч конфіденційних документів АНБ.

Дивіться також: Як Україна отримає зброю, а Росія "вилетить" із SWIFT розповіли лідери діаспори

Як Україна отримає зброю, а Росія "вилетить" із SWIFT розповіли лідери діаспори . Відео
please wait

No media source currently available

0:00 0:03:29 0:00

XS
SM
MD
LG