Спеціальні потреби

США підозрюють китайських хакерів у здійсненні атаки на американське Кадрове управління


Федеральне агентство, відповідальне за збір біографічної інформації про мільйони державних службовців, перевірку їх благонадійності і допуск до інформації різних рівнів секретності, повідомило про те, що піддалося масованому кібератаці.

Як наголошується в публікації Wall Street Journal, американські офіційні особи підозрюють китайських хакерів у причетності до інциденту. У четвер Кадрове управління повідомило, що від кібератаки могли постраждати до 4 мільйонів нинішніх і колишніх співробітників держустанов. Не виключено, що, в міру продовження розслідування, ця цифра може зрости.

Як повідомили з управління, злом системи безпеки був виявлений у квітні, після чого були прийняті «рішучі заходи» щодо впровадження надійніших засобів захисту інформації. Повідомляється також, що ФБР і Міністерство національної безпеки проводять розслідування, щоб визначити дійсні масштаби збитку.

У зв’язку з цим інцидентом, Кадрове управління надає постраждалим співробітникам держустанов безкоштовний доступ до їх кредитної інформації і безкоштовний захист від крадіжки персональних даних.

«Це – атака проти держави», – заявив агентству Associated Press Кен Еммон, представник компанії Xceedium, що займається проблемами кібер-безпеки.

Адам Шифф, головний конгресмен-демократ у Комітеті Конгресу у справах розвідки, заявив, що ця кібератака особливо шокує, «тому що американці можуть розраховувати, що державні комп’ютерні системи забезпечені захисними системами найвищого класу».

«Ми надзвичайно серйозно розглядаємо всі потенційні загрози системам як у державному, так і в приватному секторі, – наводить The Wall Street Journal слова прес-секретаря ФБР, що підкреслив, що «розслідування, мета якого – добитися того, щоб ті, хто становить небезпеку для кіберпростору, понесли відповідальність, буде продовжено».

Як зазначає видання, посольство КНР у Вашингтоні поки не відреагувало на прохання про коментар. Раніше прес-секретар посольства заявив, що ідентифікувати джерело хакерської атаки надзвичайно важко, зазначає The Wall Street Journal.

  • 16x9 Image

    Голос Америки

    Голос Америки (VOA) надає новини та інформацію більш ніж 40 мовами. VOA, за оцінками, охоплює аудиторію у понад 326 мільйонів людей щотижня. Статті авторства Голос Америки є результатом роботи декількох журналістів і можуть містити інформацію новинних агенцій.

XS
SM
MD
LG