Спеціальні потреби

Яценюк розповів Меркель як долає корупцію


Яценюк розповів Меркель, що корупцію в енергетиці подолано
please wait

No media source currently available

0:00 0:02:27 0:00

Яценюк розповів Меркель, що корупцію в енергетиці подолано

«Прем’єр-міністр України дуже переконливо розповів, які реформи в Україні стартували. Це амбітний, дуже рішучий і, на мою думку, величезний успіх», - сказав Анґела Меркель.

Арсенію Яценюку вдалося переконати канцлера Німеччини Ангелу Меркель у серйозності своїх реформаторських намірів. Про це сказала сама канцлерка сьогодні у Берліні після зустрічі з українським прем’єр-міністром і наголосила, що в плані реформ Німеччина готова допомагати Україні й надалі. Тоді як пан Яценюк прозвітувався, що виявляється, великий шматок української корупції уже подолано.

Прем’єр-міністр України взявся за важку атилерію. Арсеній Яценюк спробував переконати одного з найвпливовіших у Європі політиків, Ангелу Меркель, що гроші Україні давати варто. І частково йому це вдалося.

«Суть в тому, що прем’єр-міністр дуже переконливо розповів, які реформи в Україні вже стартували. Це був амбітний, дуже рішучий і, на мою думку, величезний успіх, якщо це так можна назвати, щоб ухвалити бюджет ще до Різдва», – зазначила Анґела Меркель.

Канцлер Німеччини тепер упевнена, що новий український парламент продемонстрував: він хоче прозорості і демократії. І в цьому напрямку, обіцяє Меркель, українцям з німцями по дорозі.

За підрахунками західних оглядачів, Україна зараз потребує принаймні 50 мільярдів доларів, щоб виконати свої соціальні зобов’язання та підштовхнути економічне зростання. І країни Заходу могли б у цьому допомоги, якщо результати реформ будуть помітними.

Німеччина має великий вплив у Євросоюзі. Лише за минулий рік Київ отримав майже півтора мільярда європейського кредиту, ще на чверть мільярда позики український уряд розраховує цієї весни.

Ярсеній Яценюк, прем’єр-міністр України похвалився, де корупції вже немає. «І тут хотів би відзначити, де ми були успішними:

"Ми досягли успіху у подоланні корупції в енергетичному секторі. У нас більше компаній-посередників. У нас немає більше мільярдів доларів, які витікали в кишені українських олігархів. Сьогодні Україна на прозорих і європейських умовах купує газ за відкритими контрактами у німецьких компаній і європейських компаній".

"Звичайно, нам треба рухатися далі. І щоб Україна була успішною, нам необхідно додатково отримати стабілізаційний фінансовий пакет. Для цього уряд України провів низку складних, але правильних законів, і для цього уряд проводить реформи», - сказав глава українського уряду.

Напередодні візиту українського прем’єра до Берліна, хакери атакували кілька веб-сайтів німецького уряду. Впродовж майже 6-ти годин державні електронні сторінки, зокрема веб-сайт канцлера Німеччини та Бундестагу, не працювали. Відповідальність за напад взялина себе невідомі, що навали себе групою «Кібер-Беркут». Вони вимагають від Берліна розірвати зв’язки з українським урядом.

Дивіться також : До влади у Росії можуть прийти і жорсткіші за Путіна - Сорос

До влади у Росії можуть прийти і жорсткіші за Путіна - Сорос
please wait

No media source currently available

0:00 0:02:42 0:00

  • 16x9 Image

    Ірина Матвійчук

    Журналістка, репортерка, редакторка вебсайту. Цікавлюсь соціальними темами та історією. Для потенційних сюжетів завжди шукаю захопливі історії про українців у США, маловідомі сторінки історії, про неймовірні долі людей та бізнесів. Приєдналася до команди Української служби Голосу Америки у 2014 році. Перед тим працювала в журналі National Geographic та на "Радіо Свобода". Люблю читати книжки, створила у США книжковий клуб Books-R-Us Ukrainian. Із задоволенням подорожую в країни/регіони, які є непопулярними для туристів. Одружена, маю доньку.  

XS
SM
MD
LG