Спеціальні потреби

Франція підозрює російських хакерів в атаці на телеканал - ЗМІ


Французькі слідчі вивчають можливий російський слід у справі про квітневу хакерську атаку на телестанцію TV5 Monde, повідомило Reuters з посиланням на близькі до слідства джерела.

Хакери, які представлялися прихильниками «Ісламської держави», тимчасово зупинили мовлення 11 телеканалів станції і розмістили на її сторінках у соціальних мережах матеріали, в яких заявлявся протест проти військових дій Франції в Іраку.

Джерела підтвердили повідомлення французького журналу L'Express, що версія про те, що за кібератакою стоять ісламські бойовики, більше не є головною, а замість цього слідчі «схиляються до версії про російських хакерів».

Журнал L'Express заявив, що ці відомості, які він отримав від власних джерел і передав слідству, вказують на групу, яка також здійснювала атаки на Білий дім, держави-члени НАТО, а також на російських дисидентів і українців.

Журнал стверджує, що використаний в атаці код набирався на кириличній клавіатурі в години, відповідні робочому часу в Санкт-Петербурзі або Москві.

Криза в Україні негативно позначилася на відносинах Франції та Росії, через що Париж відмовився від поставок побудованих для Москви двох вертольотоносців.

Recommended

  • Підписуйтеся на Голос Америки Українською в YouTube

    Підписуйтеся на Голос Америки Українською в YouTube

XS
SM
MD
LG