Спеціальні потреби

Дефолт Греції можливий вже у березні


Щоб отримати 172 мільярди доларів допомоги від ЄС уряд країни має вмовити своїх приватних кредиторів списати 142 мільярди боргу.

Індекси провідних фондових бірж Європи та США різко впали після того як представники ЄС у вівторок підтвердили факт скорочення економіки Європейського Союзу протягом останнього кварталу 2011-го року.

Після оприлюднення у вівторок доповіді про стан економіки Єврозони фондові ринки у Лондоні, Франкфурті та Парижі впали майже на 2%.

Доповідь ЄС представлено напередодні четверга, коли для Греції настає останній термін для досягнення угоди із її приватними кредиторами. Уряд країни намагається домовитись про скасування майже половину свого боргу – майже 142-ох мільярдів доларів.

Існують побоювання, що частина позичальників може відмовитись від угоди із Грецією, що примусить уряд заявити про нездатність компенсувати збитки частини кредиторів.

Згадана угода є частиною вимог з боку ЄС, який розглядає надання Греції допорогового пакету у розмірі 172-ох мільярдів доларів.

У разі неотримання допомоги з боку ЄС Греція ймовірно вже у березні оголосить дефолт по боргових зобов’язаннях.

Стан економіки ЄС а також новини з Греції, яка очікує надання пакету фінансової допомоги, постійно перебувають у полі зору інвесторів.

  • 16x9 Image

    Голос Америки

    Голос Америки (VOA) надає новини та інформацію більш ніж 40 мовами. VOA, за оцінками, охоплює аудиторію у понад 326 мільйонів людей щотижня. Статті авторства Голос Америки є результатом роботи декількох журналістів і можуть містити інформацію новинних агенцій.

Відео - найголовніше

XS
SM
MD
LG