Спеціальні потреби

«Закритий» федеральний уряд відкинув пропозицію Аризони про допомогу


Великий каньон
Великий каньон
Губернатор Аризони Джен Брюер запропонувала відновити роботу національного парку «Великий каньон» за рахунок коштів штату, але її пропозицію відкинув головний адміністратор парку, який заявив, що поки федеральний уряд закритий, реалізація такого плану неможлива.

«Я ціную цю підтримку і дякую їм за цю пропозицію, але ми не можемо її прийняти», - заявив керівник парку Дейв Уберуага.

У результаті часткового закриття уряду, яке почалося у вівторок 1-го жовтня, близько 2 200 людей, що працюють в національному парку «Великий каньон» і його готелях, були відправлені у неоплачувану відпустку.

«Але економічний збиток не обмежується цим, - підкреслив Уберуага. - Сусідні населені пункти, підприємства, автобусні екскурсії, туристичні компанії, поїздки на джипах - всі ці пов'язані послуги також постраждали економічно».

Багато з цих компаній також висловили готовність взяти фінансову участь у відновленні роботи парку.

Аналогічний випадок стався в Південній Дакоті, коли губернатор запропонував використовувати співробітників штату, щоб не закривати для відвідування «Гори Рашмор», яка відома тим, що на ній викарбувані гігантські барельєфи чотирьох президентів США, але отримав відмову.

«Це просто нерозумно, - заявив спікер Палати представників Аризони Енді Тобін. - Чому федеральний уряд не дозволяє місцевій владі або штатам допомагати, щоб деякі з таких місць залишалися відкритими?».

Прес-секретар Брюер Ендрю Вайлдер заявив, що губернатор Аризони хоче, щоб національний парк «Великий каньон» відкрився якнайшвидше, «але поки що дороги, які ведуть до нього, закриті - через проблеми у Вашингтоні».
  • 16x9 Image

    Голос Америки

    Голос Америки (VOA) надає новини та інформацію більш ніж 40 мовами. VOA, за оцінками, охоплює аудиторію у понад 326 мільйонів людей щотижня. Статті авторства Голос Америки є результатом роботи декількох журналістів і можуть містити інформацію новинних агенцій.

Recommended

  • Підписуйтеся на Голос Америки Українською в Telegram

    Підписуйтеся на Голос Америки Українською в Telegram

XS
SM
MD
LG