Спеціальні потреби

Простій уряду дорого обійдеться економіці США


Простій уряду дорого обійдеться економіці США
please wait

No media source currently available

0:00 0:03:05 0:00

Простій уряду дорого обійдеться економіці США

Щодня після дитсадка няня приводить Джека до зоопарку. Хлопчик обожнює слонів. Якщо уряд таки припинить роботу зоопарк закриють для відвідувачів.

Зоопарк у Вашингтоні – частина найбільшого музейного комплексу світу – Смітсонівського інституту, який фінансується урядом США. На час закриття уряду музеї буде зачинено.

"Відвідувачам буде нелегко. Люди звикли, що ми завжди відкриті, чимало людей навіть не заглядають в Інтернет, щоб переконатись, чи ми відкриті – прийдуть і побачать оголошення на дверях", - каже Лінда Томас зі Смітсонівського інституту.

Обама та республіканці обмінялись "ультиматумами"
please wait

No media source currently available

0:00 0:03:19 0:00
Як і під час закриття уряду у середині 90-х, без змін працюватимуть правоохоронці, авіа та екстрені служби та в’язниці. А от отримати візу чи паспорт у цей час буде не можливо. Припиниться фінансування урядом медичних досліджень, закриють національні парки. Країна досі оговтується від бюджетних скорочень, що почались весною, коли майже половину держслужбовців відправили у неоплачувану відпустку майже на тиждень.

Стівен Фаллер очолює Центр регіонального аналізу в Університеті Джорджа Мейсона. Він каже, закриття уряду вплине на економіку.

"Що робитимуть з лімітом на запозичення? Чи пошириться секвестр і на наступний рік? Посеред усього цього ще й уряд припиняє роботу? Всі разом ці фактори сильно позначаться на економіці", - говорить Фаллер.

Обама розкритикував республіканців
please wait

No media source currently available

0:00 0:04:13 0:00
Конгрес має час до 1-го жовтня, щоб проголосувати за фінансування роботи уряду.

Республіканці, які контролюють палату представників, використовують погрозу зупинити уряд аби добитися скасування реформи охорони здоров’я запровадженої Обамою. Їм протистоїть демократична більшість у Сенаті.

Стівен Фаллер каже, що загроза закриття уряду вже гальмує економіку. Американці стали менше витрачати, оскільки бояться що після першого жовтня втратять роботу.

XS
SM
MD
LG