Спеціальні потреби

Ґінґрич лідирує серед кандидатів-республіканців на посаду президента США


Ньют Ґінґрич
Ньют Ґінґрич

У розпал кампанії з визначення кандидата на посаду президента США від Республіканської партії у лідери в штаті Айова несподівано вийшов Ньют Ґінґрич. Всього за місяць Ґінґрич з п’ятої сходинки піднявся на першу. Тепер він складає конкуренцію таким претендентам як Рон Пол та Мітт Ромні.

У понеділок на телебаченні Айови вийшла його перша реклама, в якій Ґінґрич говорить, що спільними зусиллями американці зможуть відбудувати ту Америку, яку вони люблять.

Втім, партійні лідери поки не поспішають коронувати Ґінґрича. За даними опитувань громадської думки, 11% американців ще не визначилися зі своїм вибором. А що найцікавіше – 60% заявили, що навіть можуть ще змінити свою думку.

Як би там не було, протягом вихідних претендентів на президентське крісло в таборі республіканців поменшало. Через кілька сексуальних скандалів, з перегонів вибув Герман Кейн. Наближені до Кейна джерела уже розповідають, що якщо він і виступить у підтримку когось зі своїх колишніх опонентів, то це, найімовірніше, буде саме Ґінґрич.

Загалом, битва у республіканському таборі наразі зводиться до двох претендентів – це Мітт Ромні та Ньют Ґінґрич. Втім, останній веде перед не лише в Айові, але також у штаті Нью-Гемпшир, де Ромні донедавна мав найбільшу підтримку.

  • 16x9 Image

    Голос Америки

    Голос Америки (VOA) надає новини та інформацію більш ніж 40 мовами. VOA, за оцінками, охоплює аудиторію у понад 326 мільйонів людей щотижня. Статті авторства Голос Америки є результатом роботи декількох журналістів і можуть містити інформацію новинних агенцій.

Відео - найголовніше

XS
SM
MD
LG