Спеціальні потреби

Роль делегатів у президентських виборах США


Хто висував Ромні - потрет делегатів
please wait

No media source currently available

0:00 0:03:08 0:00
Direct link

Хто висував Ромні - потрет делегатів

Делегати на з’їзд Республіканської партії у США приїжджають з усіх 50 штатів та кількох територій з одним простим завданням – номінувати кандидата який, як вони сподіваються, зможе перемогти на виборах президента у листопаді. Це справжні ентузіасти, які, як правило, долею партії переймаються дуже особисто та беруть активну участь у просуванні її платформи. Одна із них – делегат зі штату Мериленд Рут Гінебау Умбел, яка підтримує кандидата від республіканців Мітта Ромні. Вона є політично активною уже більше 50 років, але у якості делегата на з’їзд вона проїде вперше.

«Вони є тими людьми, які заохочують інших встати і піти проголосувати. Вони ті, хто може організувати роботу у їхніх штатах».
Дженіфер Ловлесс
Напередодні з’їзду вона з іншими однодумцями по партії організовувала роботу партійного штабу у своєму будинку:

«Я переживаю за свою країну. Переживаю за людей. Не думаю, що не можна обрати президента, делегата чи сенатора, якщо не йти і активно не працювати на його кампанію».

Вона каже, що почала цікавитись політикою, коли їй було лише 10 років. Тоді, на президентських виборах 1952-го року, вона разом з батьком роздавала виборцям буклети. Рут каже, що з’їзд дає можливість познайомитися з іншими членами партії.

Делегатів обирають, щоби вони представляли свій штат, і саме на з’їзді вони голосують за висунення свого кандидата у президенти. Втім, не кожен у республіканській партії підтримує Мітта Ромні на посаду глави держави. Один з таких, хто підтримував Рона Пола – Джеймс Лайтвай зі штату Вірджинія. Він нещодавно закінчив коледж і працює вчителем. Він також вперше приїхав на з’їзд у якості делегата, а гроші для цієї поїздки збирав через Інтернет. За кілька днів до відкриття з’їзду Джеймс з іншим делегатом з Вірджинії – Метью Гарттом, відвідали захід у Флориді на підтримку Рона Пола.

Більшість молоді чотири роки тому підтримували демократа Барака Обаму. Джеймс говорить, що таким молодим людям як він. Більш імпонує Пол:

«Я просто хочу щось змінити тут у Тампі. Я хочу, щоби дедалі більше молоді приєднувалося до Республіканської партії».

Метью Гартт говорить, що делегати допомагають кристалізувати ідеї Республіканської партії:

«Знаєте, у нас двопартійна система в Америці. І якщо ми хочемо справжніх змін, ми повинні обирати партію та працювати всередині».

Усі делегати є партійними активістами, говорить професор політики Американського університету у Вашингтоні Дженіфер Ловлесс:

«Вони є тими людьми, які заохочують інших встати і піти проголосувати. Вони ті, хто може організувати роботу у їхніх штатах».

За її словами, відвідання з’їзду є дуже важливим моментом в організації роботи партії, адже делегати набираються оптимізму і з новим ентузіазмом працюють, щоби додати голосів своєму кандидату у день виборів.
  • 16x9 Image

    Голос Америки

    Голос Америки (VOA) надає новини та інформацію більш ніж 40 мовами. VOA, за оцінками, охоплює аудиторію у понад 326 мільйонів людей щотижня. Статті авторства Голос Америки є результатом роботи декількох журналістів і можуть містити інформацію новинних агенцій.

XS
SM
MD
LG