Спеціальні потреби

Google припинить стеження за Інтернет-активністю користувачів


Google припинить стеження за Інтернет-активністю користувачів
Google припинить стеження за Інтернет-активністю користувачів

Найближчим часом у пошуковику Google може з’явитись функція «do-not-track».

Американська компанія Google припинить відслідковувати Інтернет-активність користувачів свого однойменного пошуковика та використовувати отриману інформацію для створення адресних рекламних повідомлень.

Відповідна заява Google пролунала за кілька годин до подання до Конгресу законопроекту.

Адміністрація Обами, яка виступає автором так званого «біля про право користувачів мережі Інтернет на повагу до особистої інформації» вважає, що користувачі Інтернету мають право контролювати доступ до інформації про свою активність у мережі.

Компанії-власники популярних Інтернет пошуковиків протягом майже року відмовлялись від запровадження функції «do-not-track», яка захищає дані про Інтернет активність користувачів. Втім на даний момент ця функція вже діє у пошуковиках Internet Explorer, Mozilla Firefox та операційній системі Mountain Lion від Apple.

На практиці, рішення Google підтримати політику «do-not-track» може означити, що найближчим часом у найпопулярнішому Інтернет-пошуковику з’явиться функція «do-not-track», активізація якої захищатиме особисті данні користувачів.

Протягом наступних 9 місяців Google та інші Інтернет-компанії припинять пропонувати користувачам персоналізовані рекламні оголошення на основі зібраних даних про їх Інтернет-активність. Між тим вони продовжуватимуть збирати інформацію з метою «дослідження ринку» та «створення нових продуктів».

Розмір ринку Інтернет-реклами США становить майже 40 мільярдів доларів.

Протягом останнього часу у США відбулось кілька судових розглядів з приводу використання інформації про Інтернет-активність користувачів з комерційною метою, зокрема для створення персоналізованих рекламних оголошень.

  • 16x9 Image

    Голос Америки

    Голос Америки (VOA) надає новини та інформацію більш ніж 40 мовами. VOA, за оцінками, охоплює аудиторію у понад 326 мільйонів людей щотижня. Статті авторства Голос Америки є результатом роботи декількох журналістів і можуть містити інформацію новинних агенцій.

Відео - найголовніше

XS
SM
MD
LG