Спеціальні потреби

У Тбілісі пройшов мітинг на підтримку «Грузинської мрії»


У неділю в столиці Грузії Тбілісі кілька десятків тисяч людей взяли участь в мітингу на підтримку опозиційної коаліції, яка має на меті усунути від влади правлячу партію президента Михайла Саакашвілі на парламентських виборах, запланованих на жовтень.

Недільну демонстрацію організували прихильники опозиційного руху «Грузинська мрія», який очолює підприємець-мільярдер Бідзіна Іванішвілі.

У даний момент, Іванішвілі не має права висувати свою кандидатуру на виборах у Грузії. Минулого року уряд позбавив його грузинського громадянства, оскільки він ще посідав громадянство як Франції, так і Росії.

Прихильники Саакашвілі піддають критиці Іванішвілі, кажучи, що він підтримуватиме політику Росії щодо Грузії.

Одначе, грузинський парламент пропонує зміни, згідно з якими громадяни країн ЄС, які проживають у Грузії, матимуть право балотуватися.

Президентський термін Саакашвілі кінчається у січні 2013 році і поки що неясно чи він висуватиме свою кандидатуру на посаду прем’єр-міністра.
  • 16x9 Image

    Голос Америки

    Голос Америки (VOA) надає новини та інформацію більш ніж 40 мовами. VOA, за оцінками, охоплює аудиторію у понад 326 мільйонів людей щотижня. Статті авторства Голос Америки є результатом роботи декількох журналістів і можуть містити інформацію новинних агенцій.

XS
SM
MD
LG