Спеціальні потреби

Перед тим, як стати членом НАТО Грузія повинна провести деякі реформи


Генеральний секретар НАТО Андерс Фор Расмуссен
Генеральний секретар НАТО Андерс Фор Расмуссен

Генеральний секретар НАТО Андерс Фог Расмуссен заявив, що Грузія зробила великий поступ, але потрібні додаткові реформи перед тим, як її приймульть до альянсу.

Він зробив таку заяву в середу в столиці Грузії Тбілісі після зустрічі з прем’єр-міністром Ніколозом Гілаурі та іншими офіційними особами.

Расмуссен заявив, що недалекі вибори Грузії будуть головним випробуванням демократичних реформ та що треба зробити дещо в кількох сферах.

НАТО закликало Грузію далі закріплювати верховенство права і докласти зусиль для запевнення вільних і справедливих виборів.

Расмуссен також високо оцінив Грузію за її вклад до очоленої НАТО коаліції в Афганістані. Грузія має понад 900 військовослужбовців в Афганістані, другий за чисельністю континген з країн, які не належать до альянсу.

У 2008 році Північнатлантичний союз заявив, що кінець кінцем Грузія здобуде членство в НАТО.

У 2008 році між Грузією і Росією точилася коротка війна.

  • 16x9 Image

    Голос Америки

    Голос Америки (VOA) надає новини та інформацію більш ніж 40 мовами. VOA, за оцінками, охоплює аудиторію у понад 326 мільйонів людей щотижня. Статті авторства Голос Америки є результатом роботи декількох журналістів і можуть містити інформацію новинних агенцій.

XS
SM
MD
LG