Спеціальні потреби

Під час розгону опозиційних протестів у Грузії загинули двоє людей


Протести у Тбілісі
Протести у Тбілісі

Двоє людей загинули, ще сорок поранено під час розгону опозиційного мітингу в Тбілісі. Влада країни вдалася до силового сценарію за кілька годин до початку військового параду, присвяченого Дню Незалежності. Нагадаємо, опозиція відмовлялася добровільно залишити площу Свободи, де мав відбутися парад.

Аби розігнати демонстрантів, правоохоронці застосували сльозогінний газ, водомети та пістолети з гумовими кулями. За попередніми даними, двоє людей загинули від наїзду машин. Дев’яносто учасників протесту потрапили за ґрати.

Попри кривавий інцидент, військовий парад відбувся за графіком.
Грузинська опозиція розпочала протести з вимогою відставки президента Михайло Саакашвілі ще в суботу. До четверга їхні акції переважно мали мирний характер.

Організації, що опікуються правами людини, звинуватили грузинських посадовців у застосуванні надмірної сили. Тим часом деякі спостерігачі вважають, що опозиція навмисно робила все, аби спровокувати силовий розвиток подій.

Свою думку висловив і президент Грузії Саакашвілі, який вважає, що за протестами стоїть Росія.

  • 16x9 Image

    Голос Америки

    Голос Америки (VOA) надає новини та інформацію більш ніж 40 мовами. VOA, за оцінками, охоплює аудиторію у понад 326 мільйонів людей щотижня. Статті авторства Голос Америки є результатом роботи декількох журналістів і можуть містити інформацію новинних агенцій.

XS
SM
MD
LG