Спеціальні потреби

Грузія не відмовиться від планів розміщення навчального центру НАТО


Грузія заявила, що не піддасться тиску Росії, яка вимагає від неї відмовитися від розміщення на своїй території навчального центру НАТО або відкласти свої плани щодо поглиблення зв’язків із Заходом.

Про це повідомив міністр оборони колишньої радянської республіки Іраклій Аласанія.

«Конфронтації з Росією необхідно уникати. Грузії потрібна стабільність, – заявив Аласанія в інтерв’ю Reuters. – Але ми ніколи не схилимо голову перед росіянами, не підкоремося диктату з боку Росії з приводу того, що краще для Грузії».

За словами Аласанії, Грузія активізує зусилля щодо вступу в НАТО, незважаючи на те, що цього року не отримала Плану дій щодо вступу в альянс, що є офіційним кроком на шляху до приєднання до нього.

У червні цього року Грузія підписала угоду про асоціацію з ЄС.

«Цей центр буде знаходитись під спільним управлінням НАТО і Грузії і забезпечить додатковий рівень безпеки та оборонного потенціалу Грузії, – сказав Аласанія. – Власником об'єкту буде Грузія, але планування буде проводитися спільно з НАТО».

За його словами, радники з НАТО також допомагатимуть у створенні окремого логістичного центру, покликаного полегшити роботу навчального центру. При цьому основну частину витрат на створення обох центрів, а також саме навчання та навчальні маневри будуть нести країни НАТО.

Збройні сили Грузії отримають додаткову підтримку з боку альянсу у вигляді підкріплення генерального штабу країни старшими офіцерами НАТО, сказав міністр.

Відео - найголовніше

XS
SM
MD
LG