Спеціальні потреби

До Сектора Газа повернувся з вигнання лідер угруповання Гамас


У п’ятницю до Сектора Газа повернувся лідер ісламістського палестинського угруповання Гамас Халед Машаль, який протягом 45 років перебував поза палестинськими територіями.

Він залишив Західний Берег після того, як Ізраїль, у результаті шестиденної війни, окупував у 1967 році Західний Берег. Незабаром після прибуття до Гази Халед Машаль поцілував землю і привітався з приятелями і лідерами угруповання Гамас.

Офіційні особи заявили, що в суботу Машаль відзначатиме 25-річчя угруповання Гамас.

Він прибув до Сектора Газа після досягнення припинення вогню між Ізраїлем і угрупованням Гамас, яке поклало край восьмиденному конфлікту, в результаті якого загинуло понад 170 палестинців і шестеро ізраїльтян.

На виборах до палестинського законодавчого органу у 2006 році угруповання Гамас вийшло переможцем у Секторі Газа і наступного року усунуло угруповання Фатх від впливів. З того часу існують два суперницькі палестинські уряди: один, очолений Хамасом, у Секторі Газа, і другий, керований угрупованням Фатх, на Західному Березі.
  • 16x9 Image

    Голос Америки

    Голос Америки (VOA) надає новини та інформацію більш ніж 40 мовами. VOA, за оцінками, охоплює аудиторію у понад 326 мільйонів людей щотижня. Статті авторства Голос Америки є результатом роботи декількох журналістів і можуть містити інформацію новинних агенцій.

XS
SM
MD
LG