Спеціальні потреби

Gallup: Американці втрачають довіру до державних інституцій США


Архівне фото, будівля Мін'юсту США
Архівне фото, будівля Мін'юсту США

Громадська довіра до уряду, судової системи та військових США різко впала, свідчить нове дослідження Gallup. За цими показниками Сполучені Штати поступаються більшості інших країн G7.

Приблизно 68% американців не довіряють своєму національному уряду.

Довіра до судової влади становить лише 42%.

Навіть армія США, що традиційно авторитетна, зазнала падіння суспільної довіри з 90% у 2021 році до 81% минулого року.

G7 складається з провідних індустріальних країн: Канади, Франції, Німеччини, Італії, Японії, Великобританії та Сполучених Штатів.

Серед G7 Німеччина продемонструвала найнижчий рівень громадської довіри до своїх військових: майже 60% висловили відсутність довіри.

Схоже, що американська громадськість розділена щодо військового бюджету країни. Сполучені Штати витрачають на свою армію більше, ніж усі інші країни G7 разом узяті.

Приблизно 35% вважають витрати занадто високими, 29% вважають, що вони занадто низькі, і 33% вважають це правильною сумою.

"Немає ніякого ідеального пояснення цього, — сказав Голосу Америки Бенедикт Вігерс, аналітик Gallup. — Ці дані вважають частиною ширшої тенденції серед американців, яка виходить навіть за межі віри людей у їхні політичні інститути".

Експерти пов'язують громадську довіру до державних установ із якістю надання державних послуг, ефективними заходами проти корупції та зловживання владою, а також прогресом у подоланні нерівності доходів.

"Ефективність державних інституцій залежить від довіри, яку їм висловлюють громадяни та бізнес", — сказав Світовий банк у звіті минулого року.

Довіра громадськості до американських інституцій падає не лише до органів влади.

Довіра до церков та організованої релігії неухильно знижується, причому минулого року рекордні 30% американців висловили "дуже низьку" впевненість – це найбільше число відтоді, як Gallup почав відстежувати це питання в 1973 році.

Ерозія довіри також впливає на медіа: понад 40% американців повідомляють про дуже низьку довіру, особливо до газет і телебачення.

  • 16x9 Image

    Голос Америки

    Голос Америки (VOA) надає новини та інформацію більш ніж 40 мовами. VOA, за оцінками, охоплює аудиторію у понад 326 мільйонів людей щотижня. Статті авторства Голос Америки є результатом роботи декількох журналістів і можуть містити інформацію новинних агенцій.

XS
SM
MD
LG