Спеціальні потреби

Під час чергового рейду на екстремістів у Франції затримано 10 осіб


У середу на світанку французька поліція заарештувала 10 осіб під час серії рейдів, спрямованих проти ісламських екстремістів.

Рейди було проведено у місті Рубе, недалеко від кордону з Бельгією, та у південному портовому місті Марсель.

Французькі чиновники на умовах анонімності заявили, що 10 підозрюваних вдалося вистежити через їхню активність на екстремістських веб-сайтах, де вони висловлювали свою готовність долучитися до джихаду (священної війни). Деякі, можливо, також намагалися взяти участь у тренувальних таборах джихадистів на афгано-пакистанському кордоні.

Це вже другий раз за менше ніж тиждень французькі правоохоронці провели рейди на підозрюваних мусульманських бойовиків. Під час операції в п'ятницю поліція заарештувала щонайменше 13 підозрюваних.

Арешти відбуваються напередодні президентських виборів у Франції. Французькі високопосадовці пообіцяли посилити боротьбу з екстремізмом після вбивства минулого місяця трьох трьох солдатів та дітей і рабина перед єврейською школою в Тулузі.

Нападник Мохамед Мера загинув у перестрілці з поліцією. Він стверджував, що належав до аль-Кайди і хотів помститися за загибель палестинських дітей на Близькому Сході.

  • 16x9 Image

    Голос Америки

    Голос Америки (VOA) надає новини та інформацію більш ніж 40 мовами. VOA, за оцінками, охоплює аудиторію у понад 326 мільйонів людей щотижня. Статті авторства Голос Америки є результатом роботи декількох журналістів і можуть містити інформацію новинних агенцій.

XS
SM
MD
LG