Спеціальні потреби

У Парижі відбуваються наради міністрів фінансів чотирьох країн єврозони


У вівторок у Парижі міністри фінансів Франції, Німеччини, Італії та Іспанії обговорюють поточну кризу в країнах єврозони, пов’язану з великою заборгованістю.

Наради відбуваються напередодні переговорів президента Франції Франсуа Олланда з канцлером Німеччини Анґелою Меркель, метою яких є досягнення якоїсь угоди перед важливим самітом Європейського Союзу, що розпочнеться в четвер в Брюсселі.

Міністр фінансів Франції П’єр Московічі заявив місцевій радіомережі, що країни єврозони почали відходити від ідеї економічних обмежень як способу регулювання кризи, що загрожує існуванню блоку із 17 країн, які користуються спільною валютою.

Наради у Парижі відбуваються в час, коли ще дві країни єврозони – Іспанія і Кіпр – офіційно попросили про надання фінансової допомоги їх фінансово загроженим банкам.

Іспанія просить допомогу на суму до 125 мільярдів доларів для банків, які втратили гроші на ризиковних позиках для придбання нерухомого майна, тоді як Кіпр каже, що його банки уразливі з приводу великої залежності від економіки Греції, яка переживає серйозну фінансову кризу. Цього року різко впала вартість державних облігацій, що їх випустив уряд грецьких кіпріотів.
  • 16x9 Image

    Голос Америки

    Голос Америки (VOA) надає новини та інформацію більш ніж 40 мовами. VOA, за оцінками, охоплює аудиторію у понад 326 мільйонів людей щотижня. Статті авторства Голос Америки є результатом роботи декількох журналістів і можуть містити інформацію новинних агенцій.

XS
SM
MD
LG