Спеціальні потреби

ООН не має доказів підтримки сомалійських терористів Еритреєю


Еритрея закликає ООН зняти санкції після того, як доповідь цієї організації дійшла висновку, що Асмара припинила надавати підтримку терористичному угрупованню аль-Шабаб у Сомалі.

Доповідь Групи ООН з моніторингу Сомалі та Еритреї була «злита» медійним організаціям, у тому числі «Голосу Америки», без відома керівництва ООН. З неї стає очевидно, що ООН не має доказів підтримки аль-Шабаб Еритреєю в минулому році.

Торік Рада Безпеки ООН посилила санкції проти цієї африканської країни через занепокоєння, що Еритрея надає підтримку сомалійським терористам – факт, який Еритрея весь час заперечувала.

Представник Еритреї при ООН Ерей Деста заявив «Голосу Америки», що санкції проти його країни мусять бути негайно зняті через висновки моніторингової групи, які, за його словами, вказують на те, що звинувачення проти його країни були сфабриковані.

Доповідь ООН зазначає, що підтримка озброєним угрупованням в Сомалі з боку Еритреї зменшилася через посилений моніторинг та провали самих терористів на полі битви. Але, сказано в доповіді, Еритрея не виконує резолюцій Ради Безпеки та залишається дестабілізуючою силою в регіоні. Зокрема, експерти ООН надали свідчення того, що Еритрея тренувала повстанців в Ефіопії та продавала зброю контрабандистам в Судані. Торік моніторингова група звинуватила Еритрею в спробі підірвати саміт Африканського Союзу в Ефіопії.
  • 16x9 Image

    Голос Америки

    Голос Америки (VOA) надає новини та інформацію більш ніж 40 мовами. VOA, за оцінками, охоплює аудиторію у понад 326 мільйонів людей щотижня. Статті авторства Голос Америки є результатом роботи декількох журналістів і можуть містити інформацію новинних агенцій.

XS
SM
MD
LG