Спеціальні потреби

США мусять бути готові підтримати Україну в найближчі тижні і місяці - Еліот Еньґел


Конгресмен Еліот Еньґел
Конгресмен Еліот Еньґел
У листі на адресу державного секретаря США Джона Керрі, конгресмен-демократ від штату Нью-Йорк Еліот Еньґел висловив глибоку стурбованість з приводу погіршення ситуації в Україні. Конгресмен Еньґел є членом комітету Палати представників у закордонних справах і автором Резолюції #402, в якій висловлено підтримку суверенним правам України, Грузії, Молдови та інших країн на тіснішу асоціацію з Європейським Союзом.

«Я пишу, щоб висловити мою глибоку стурбованість у зв'язку з ситуацією, яка склалася в Україні після призупинення переговорів з підписання Угоди про асоціацію з Європейським Союзом (ЄС).

Як і багато інших людей, я був глибоко розчарований рішенням президента Януковича, який діяв всупереч побажанню більшості народу України. Я, як і раніше, вважаю, що угода з ЄС являє собою історичну можливість для України, щоб забезпечити більш демократичне та процвітаюче майбутнє для українського народу. Крім того, Україна досягла значного прогресу за останні кілька років у зміцненні відносин з ЄС, і це ганьба, щоб побачити цей процес реформ зірваним короткостроковими інтересами і тиском ззовні.

Протягом минулого тижня, десятки тисяч українців висловили підтримку демократії і європейського майбутнього для своєї країни. У той час як демонстрації, переважно були мирними, я рішуче засуджую насильство з боку правоохоронців 30 листопада. Насильство проти мирних демонстрантів і журналістів неприпустиме, і винні мають бути притягнуті до відповідальності.

Я, як і раніше, дуже стурбовані можливістю подальшого насильства. Вкрай важливо, щоб влада України скрупульозно поважала і підтримувала основні свободи зборів і висловлювання думок. Всі сторони повинні проявляти стриманість, уникати конфронтації, і вступати в діалог. Це єдиний спосіб розв'язання нинішньої кризи. Водночас, США повинні дати зрозуміти, що ми і міжнародне співтовариство не терпітимемо застосування сили проти мирних демонстрантів. Лідери України повинні розуміти, що ми вважатимемо тих, хто санкціонував і брав участь у насильстві, особисто відповідальними за свої дії.

Я також закликаю вас продовжувати виступати на підтримку демократичних і європейських прагнень народу України. Українці повинні знати, що їхні голоси були почуті. У зв’язку з цим, я вітаю ваш недавній візит до Молдови, яка зробила помітний прогрес у запровадженні демократичних та економічних реформ і, яка поряд з Грузією, вдалася до поглиблення політичних та економічних зв'язків з ЄС.

Як ви вже сказали, люди регіону мають право обирати своє майбутнє. Влада у Києві повинна прислухатися до побажань свого народу, який виступає на користь демократії та подальшої інтеграції з Європою. Сполучені Штати мусять бути готові підтримати Україну в найближчі тижні і місяці.

Дякуємо за вашу підтримку Європи - цілісної, вільної і мирної, і за вашу увагу».
  • 16x9 Image

    Голос Америки

    Голос Америки (VOA) надає новини та інформацію більш ніж 40 мовами. VOA, за оцінками, охоплює аудиторію у понад 326 мільйонів людей щотижня. Статті авторства Голос Америки є результатом роботи декількох журналістів і можуть містити інформацію новинних агенцій.

XS
SM
MD
LG