Спеціальні потреби

У Каїрі тривають зіткнення демонстрантів з поліцією


У середу, через день після масової акції протесту проти президента Єгипту Мухаммеда Мурсі, в Каїрі відбулися нові зіткнення між поліцією і кількома сотнями демонстрантів.

Недалеко від посольства США в Каїрі поліцейські застосували сльозогінний газ проти демонстрантів, які кидали каміння в правоохоронців. Крім того, демонстранти влаштували сидячий страйк на площі Тагрір - епіцентрі минулорічних акцій протесту, які привели до усунення від влади попередника Мурсі - Госні Мубарака.

22 листопада, Мурсі наділив себе новими повноваженнями, і заборонив судовим органам оскаржувати його рішення.

У понеділок, Мурсі пообіцяв Верховній судовій раді, що він буде застосовувати надані собі нові повноваження тільки в рамках «суверенних питань». Однак, точно не визначено коло «суверенних питань» над якими Мурсі матиме абсолютну владу.

Опозиційні угруповання зажадали скасування президентського указу та звинуватили Мурсі в спробі наділити себе диктаторськими повноваженнями.
  • 16x9 Image

    Голос Америки

    Голос Америки (VOA) надає новини та інформацію більш ніж 40 мовами. VOA, за оцінками, охоплює аудиторію у понад 326 мільйонів людей щотижня. Статті авторства Голос Америки є результатом роботи декількох журналістів і можуть містити інформацію новинних агенцій.

XS
SM
MD
LG