Спеціальні потреби

У столиці Єгипту Каїрі сталися сутички між демонстрантами і поліцією


На каїрській площі Тагрір сталася сутичка між єгипетськими протестувальниками та поліцією. Тисячі демонстрантів зібралися на площі для відзначення других роковин повстання, в результаті якого в Єгипті усунуто від влади багаторічного лідера Госні Мубарака.

Сутички почалися в п’ятницю вранці після того, як молоді протестувальники намагалися підійти до залізобетонної стіни, яку сили безпеки встановили для захисту урядових будинків у районі.

Демонстранти жбурляли в поліцію запалювальні бомби і каміння, яка відповідала сльозогінним газом і підпалами деяких наметів на площі.

Світська політична опозиція закликає до протестів проти президента Мухаммеда Мурсі та угруповання Мусульманське братство. Лідер опозиції Мухаммед ель-Барадей, користуючись Твіттером, закликав протестувальників до «остаточного досягнення цілей революції».

У четвер президент Мурсі закликав людей зберігати спокій і відзначити роковини революції мирним способом.
  • 16x9 Image

    Голос Америки

    Голос Америки (VOA) надає новини та інформацію більш ніж 40 мовами. VOA, за оцінками, охоплює аудиторію у понад 326 мільйонів людей щотижня. Статті авторства Голос Америки є результатом роботи декількох журналістів і можуть містити інформацію новинних агенцій.

XS
SM
MD
LG