Спеціальні потреби

Синай: єгипетська армія продовжує атаки на бойовиків


Єгипетські бойові гелікоптери в неділю, другий день поспіль, обстрілювали ісламських бойовиків на півночі Синайського півострова.

Армія назвала це наймасштабнішою військовою операцією проти терористів за останні кілька років.

Щонайменше дев'ять осіб було вбито від суботи, коли вертольоти відкрили вогонь по підозрюваних позиціях бойовиків. Повідомляється про захоплення великих партій зброї.

Ісламські бойовики скористалися вакуумом у сфері безпеки, який виник після відставки президента Єгипту Госні Мубарака в 2011 році. Кількість нападів на поліцейських і військовослужбовців різко зросла після того, як у липні цього року військові відсторонили від влади проісламістського президента Мухамеда Мурсі.

Також у неділю група бойовиків, які називають себе «Партизанами Єрусалима», взяла відповідальність за спробу вбивства минулого тижня міністра внутрішніх справ Єгипту Мухамеда Ібрагіма. Заява про це з'явилася на сайті бойовиків.

Сам Ібрагім не постраждав від вибуху, організованого нападником-смертником біля його кортежу у четвер. Проте, щонайменше, 21 людина отримала поранення.
  • 16x9 Image

    Голос Америки

    Голос Америки (VOA) надає новини та інформацію більш ніж 40 мовами. VOA, за оцінками, охоплює аудиторію у понад 326 мільйонів людей щотижня. Статті авторства Голос Америки є результатом роботи декількох журналістів і можуть містити інформацію новинних агенцій.

XS
SM
MD
LG