Спеціальні потреби

Судові позови у США через підозри у зараженні Еболою


За повідомленням газети «Нью-Йорк таймс», школа у штаті Коннектикут через загрозу вірусу Еболи не дозволила семирічній школярці приступити до навчання після її відвідин Нігерії. Дівчинку зобов’язали не приходити до школи протягом 21-денного інкубаційного періоду.

Після цього періоду, коли Ікелуа Опаємі повернулась до навчання, її батьки вирішили оскаржити рішення школи в суді. Деталі позову не повідомляють.

Автор статті підкреслює, що дівчинка та її батько у жовтні їздили до Нігерії на весілля, але у той час в країні не було відомо про випадок зараження вірусом.

Інший випадок – суддя у штаті Мейн дозволив американській медсестрі дочасно припинити карантин, куди її примусово помістили після повернення із Західної Африки, де медсестра працювала з хворими на Еболу пацієнтами.

За словами судді, в Кейсі Гікокс не видно жодних симптомів зараження, а тому вона може вільно пересуватися. При цьому суд зобов’язав її повідомити медиків, якщо стан її здоров’я погіршиться.

  • 16x9 Image

    Голос Америки

    Голос Америки (VOA) надає новини та інформацію більш ніж 40 мовами. VOA, за оцінками, охоплює аудиторію у понад 326 мільйонів людей щотижня. Статті авторства Голос Америки є результатом роботи декількох журналістів і можуть містити інформацію новинних агенцій.

Recommended

  • Підписуйтеся на Голос Америки Українською в Telegram

    Підписуйтеся на Голос Америки Українською в Telegram

XS
SM
MD
LG