Спеціальні потреби

За брехню в Е-деклараціях буде кримінальна відповідальність - Тransparency Іnternational


Це допоможе трансформувати Україну

Запуск після доопрацювавння системи електронного декларування доходів чиновників є "важливим кроком у боротьбі проти корупції". Про це у четвер заявив колишній генеральний секретар НАТО Андерс Фог Расмуссен.

"Завдяки системі е-декларування 300 000 чиновників та їх родини задекларують свої статки. Це допоможе трансформувати Україну", - відзначив Расмуссен у Twitter.

Чиновники намагались понад 5 разів заблокувати запуск системи

"Важливою та значною" подією назвали запуск системи е-декларування і у міжнародній організації Transparency International, яка займається боротьбою із корупцією.

"Чиновники намагались понад 5 разів заблокувати запуск системи", - звернули увагу у цій міжнародній організації.

"Тransparency Іnternational в Україні закликає державних та місцевих чиновників подати е-декларації та нагадує, що недостовірна інформація у деклараціях призведе до дисциплінарної, адміністративної та кримінальної відповідальності", - йдеться у заяві на сайті ТІ Україна.

Раніше AIN.UA. повідомили, що система електронного декларування доходів чиновників, запущена 1 вересня після двотижневої доопрацювання, не дозволяє подати декларацію, цитує матеріал "Українська правда".

Раніше AIN.UA. повідомили, що система електронного декларування доходів чиновників, запущена 1 вересня після двотижневої доопрацювання, не дозволяє подати декларацію

Видання нагадує, що в систему довелося внести низку змін і виправлень, які, зокрема, стосуються взаємодії системи е-декларування з бібліотеками електронних ключів. Всі подані до 15 серпня декларації необхідно буде подати заново.

Теоретично, увійти в систему, маючи електронний цифровий підпис, видану Державною фіскальною службою, може будь-який громадянин України.

Але за фактом редакції видання не вдалося пройти далі стадії завантаження ЕЦП. Після авторизації відображається порожня сторінка.

Дивіться також: Нормалізація відносин між США та Росією не можлива без дотримання Мінських домовленостей

Відео - найголовніше

Підсумки візиту держсекретаря Блінкена до Києва. Відео
please wait

No media source currently available

0:00 0:04:47 0:00
XS
SM
MD
LG