Спеціальні потреби

У США переможну заяву Міноборони Росії назвали "сміттям"


Речник ІДІЛ Абу Мухаммад аль Аднані нібито загинув у вівторок. Про операцію спрямовану проти Аднані заявляли у США. Росія стверджує, що її авіаудар вбив бойовика.
Речник ІДІЛ Абу Мухаммад аль Аднані нібито загинув у вівторок. Про операцію спрямовану проти Аднані заявляли у США. Росія стверджує, що її авіаудар вбив бойовика.
Навіть коли США та Росія атакують спільного ворога, вони сваряться через те, кому належить слава за його вбивство

Анонімне джерело в уряді США спростувало офіційну заяву Міноборони Росії про знищення у Сирії одного з лідерів терористичного угрупування "Ісламська держава" внаслідок удару російського бомбардувальника. Про це на своїй сторінці у Twitter повідомив кореспондент "Голосу Америки" з питань нацбезпеки Джефф Селдін.

"Заяви Росії про те, що вона вбила "другого номера" в ІДІЛ Абу Мухаммада аль Аднані є "сміттям", - повідомив високопосадовець уряду США "Голосу Америки", - твітує журналіст.

Напередодні в Міноборони РФ заявили, що отримали з кількох джерел підтвердження, що "військовий лідер Абу Мухаммад аль Аднані відомий, як речник міжнародної терористичної організації "Ісламська держава Іраку та Леванту" був серед майже 40 бойовиків знищених у результаті удару російського бомбардувальника Су-34 у провінції Алеппо".

У вівторок офіційний Вашингтон повідомив про спрямований саме проти Аль Аднані авіаудар військової коаліції на чолі із США

Пікантність ситуації полягає у тому, що у вівторок офіційний Вашингтон повідомив про спрямований саме проти Аль Аднані авіаудар військової коаліції на чолі із США.

При цьому речник Пентагону Пітер Кук заявляв, що в міністерстві оборони США "досі оцінюють результати авіаудару, але видалення Аль Аднані з поля бою стало би ще одним значним ударом по ІДІЛ".

Сумніви уряду США у правдивості заяв Росії високопосадовці Вашингтона озвучили і каналу Ей-Бі-Сі.

"Жарт", "не викликає довіри", - такі оцінки двох окремих джерел в уряді США наводить щодо заяв з Росії журналіст Ей-Бі-Сі Джон Вільямс.

Аль Аднані вважався "другим номером" ІДІЛ після лідера цього терористичного угрупування Абу Бакра аль Багдаді, нагадали в Міноборони РФ.

"Навіть коли США та Росія атакують спільного ворога, вони сваряться через те, кому належить слава за його вбивство", - відзначив у Twitter Строуб Талботт, президент впливового аналітичного центру Brookings Institution.

Дивіться також: Вся надія на власну зброю: На кордоні із Мексикою фермери хочуть захисту від нелегалів

Вся надія на власну зброю: На кордоні із Мексикою фермери хочуть захисту від нелегалів. Відео
please wait

No media source currently available

0:00 0:02:53 0:00

XS
SM
MD
LG