Спеціальні потреби

Тед Круз балотуватиметься у президенти США


Тед Круз: Критикує Обаму за позицію щодо України. Відео
please wait

No media source currently available

0:00 0:03:00 0:00

Прихильник озброєння України іде у президенти США. Відео

У понеділок сенатор-республіканець від штату Техас Тед Круз офіційно оголосив про намір висунути свою кандидатуру на посаду президента США на виборах 2016 року.

Теду Крузу 44 роки. Він обраний до Сенату вперше і став першим високопоставленим кандидатом-республіканцем, який офіційно оголосив про намір висунути свою кандидатуру.

«Я братиму участь у президентських виборах і сподіваюся на вашу підтримку», - написав Круз у своєму мікроблозі в Твіттері.

Очікується, що в найближчі тижні в передвиборну кампанію включаться ще кілька республіканців.

Круз, який був обраний сенатором у 2013 році і є одним з фаворитів консервативного «Руху чаювання», недвозначно натякав, що не виключає для себе можливості участі в президентських перегонах.

Він обіцяє домогтися скасування прийнятого за ініціативою президента Обами закону про реформу системи охорони здоров'я, а також скасувати Податкову службу та Міністерство освіти.

Серед інших політиків-республіканців, від яких очікують подібних оголошень, - колишній губернатор Флориди Джеб Буш, губернатор штату Вісконсін Скотт Вокер, губернатор Техасу Рік Перрі, а також сенатори Ренд Пол з Кентуккі і Марко Рубіо з Флориди.

Круз, мати у якого - американка, а батько - уродженець Куби, може виявитися першим президентом США латиноамериканського походження. Хоча Круз народився в Канаді, двоє юристів, які свого часу представляли інтереси президентів від обох партій у Верховному суді, нещодавно написали в виданні Harvard Law Review, що Круз відповідає встановленим Конституцією США критеріям, які висуваються до кандидата в президенти.

Круз відомий своєю проукраїнською позицією. Він багато разів висловлювався за надання Україні оборонного озброєння, а також критикував Росію через анексію Криму і закликав до жорстких санкції проти РФ.

У квітні 2014 року сенатор Тед Круз відвідав Україну. Тоді він наголошував, що державі потрібна військова та енергетична допомога. Також Круз наголосив, що Україні слід позбутись залежності від російського газу та нафти.

Деталі своїх передвиборних планів Круз розкрив у промові в понеділок в Університеті Ліберті у Вірджинії.

  • 16x9 Image

    Голос Америки

    Голос Америки (VOA) надає новини та інформацію більш ніж 40 мовами. VOA, за оцінками, охоплює аудиторію у понад 326 мільйонів людей щотижня. Статті авторства Голос Америки є результатом роботи декількох журналістів і можуть містити інформацію новинних агенцій.

XS
SM
MD
LG