Спеціальні потреби

Обмеження транспортного сполучення, карантин – як у світі намагаються зупинити пандемію коронавірусу


A world wrapped in fear of the Corona virus
A world wrapped in fear of the Corona virus

Одночасно із Україною жорсткі заходи з метою обмежити поширення коронавірусу запроваджують в багатьох країнах світу.

До кінця дня у понеділок, 16 березня, буде закритий кордон між Іспанією та Португалією, оголосив міністр внутрішніх справ Португалії, повідомляє CNN. Залишаться лише дев’ять пунктів пропуску для транзиту продуктів та окремих працівників. Це рішення було досягнуто за спільною домовленістю урядів обох країн. У португальських аеропортах також буде запроваджена обов’язкова перевірка температури пасажирів.

Заступник директора Інституту Роберта Коха закликав німців не збиратися на так звані «корона-парті».

Місцева влада Парижу оголосила, що з вівторка на кілька годин будуть закриватися парки. Раніше у Франції закрили ресторани, кав’ярні, кінотеатри і клуби, а також видали заборону на масові зібрання.

Німеччина закрила кордони із кількома зі своїх сусідів, окрім перевезення товарів. Перетинання кордону із Австрією, Швейцарією, Францією, Люксембургом та Данією можливо лише за поважної причини.

Влада у Берліні розпорядилась закрити усі бари, клуби, кінотеатри та спортивні приміщення. Заступник директора Інституту Роберта Коха Ларс Шаад закликав німців не збиратися на так звані «корона-парті».

«Це не розумно, замість того, щоб йти в клуб, запрошувати людей до дому чи деінде на великі вечірки, де багато людей зустрічаються. Я це кажу, тому що, за повідомленнями, проходять так звані «корона-парті», у тої час коли закриті клуби. Будь ласка, не робіть цього. Залишайтеся вдома і обмежте своє соціальне життя».

Тим часом у Великобританії залишаються відкритими школи та не запроваджується заборона на масові скупчення народу.

У Чехії запровадили повний карантин і заборону мешканцям залишати 21 місто і селища на сході країни, а також часткову заборону на внутрішнє транспортне сполучення в середині країни.

Європейський Союз оголосив про спільну закупівлю захисного одягу, тестів та апаратів штучної вентиляції легень для лікарень країн-членів ЄС.

Тим часом у Великобританії залишаються відкритими школи та не запроваджується заборона на масові скупчення народу. Минулого четверга прем’єр-міністр країни Борис Джонсон пояснив, що, згідно із науковими даними, ці заходи не допоможуть стримати поширення передачі вірусу.

Росія оголосила про рішення закрити кордон із Білоруссю. Кордон із Китаєм був закритий ще 30 січня.

У понеділок Єгипет оголосив про зупинку всього авіасполучення, починаючи із четверга. До того єгипетський уряд розпорядився перейти на дистанційне навчання школам та університетам щонайменше на два тижні.

Із понеділка усі, хто прибуває у Пекін, будуть спрямовані на 14-денний карантин.

Гонконг поширює обов’язковий карантин для усіх, хто прибув з Європи, на Велику Британію та закликав власних громадян утриматися від подорожей в Ірландію, Велику Британію та США.

Сінгапур оголосив про 14-денний карантин для тих, хто прибуває із кількох країн Південно-східної Азії, Швейцарії та Великої Британії.

У Південній Кореї з понеділка усі, хто прибуває з Європи, мають пройти перевірку температури, заповнити анкету щодо їхнього стану здоров’я та завантажити додаток, в якому мають щоденно повідомляти про свою температуру.

Бруней заборонив своїм громадянам залишати країну, крім надзвичайних ситуацій.

Дивіться також: Як лікарні у США готуються до подолання Ковід-19

Як лікарні у США готуються до подолання Ковід-19. Відео
please wait

No media source currently available

0:00 0:02:01 0:00

  • 16x9 Image

    Тетяна Ворожко

    Головна виконавча редакторка Української служби Голосу Америки, журналістка. Висвітлюю політику, відносини України-США, соціальні питання, але найбільш люблю розповісти гарну людську історію. Роблю включення із місця подій, записую інтерв’ю, пишу аналітичні статті, запускаю нові проєкти. Авторка двох книг та двох документальних фільмів. 

Recommended

  • Підписуйтеся на Голос Америки Українською в Telegram

    Підписуйтеся на Голос Америки Українською в Telegram

XS
SM
MD
LG