Спеціальні потреби

Щодо популярності серед виборців Клінтон і Трамп не мають чим похвалитися – дослідження


Гілларі Клінтон і Дональд Трамп
Гілларі Клінтон і Дональд Трамп

За даними американського інституту дослідження громадської думки Gallup, кандидат у президенти від Демократичної партії Гілларі Клінтон і її суперник від Республіканської партії Дональд Трамп стали найменш популярними кандидатами на посаду президента США з 1956 року.

Згідно з опублікованою у вівторок на сайті Gallup «шкалою переваг», негативний відсоток несприйняття Трампа складає 61%. Водночас Клінтон «завоювала» друге місце - вона не подобається 52% опитаних виборців.

За даними Gallup, ніколи з 1956 року, коли інститут почав складання подібних рейтингів, за президентське крісло США не боролися два кандидати з таким низьким рівнем популярності в країні.

Для порівняння, на минулих президентських виборах 4 роки тому, кандидатура президента Барака Обами викликала негатив у 37% виборців, водночас на його підтримку виступили 62%.

У 2012 році кандидата від Республіканської партії Мітта Ромні не сприймали 43%, позитивно про нього висловлювалися 55%.

Дані засновані на опитуванні респондентів, яким пропонувалося оцінити кожного кандидата за десятибальною шкалою від +5 до -5.

За даними Gallup, найпопулярнішими кандидатами в президенти США були Двайт Айзенгавер в 1956 році, Ліндон Джонсон в 1964 році і Джиммі Картер в 1976 році.

Останнє дослідження було проведено шляхом телефонного опитування дорослого населення 2-5 листопада у всій країні. Дослідники опитали 1 033 громадян США, які досягли 18-річного віку та проживали в усіх 50 штатах (включно з федеральним округом Колумбія – столичним Вашингтоном).

Дивіться також: Як відбувається передача президентської влади в США

Як відбувається передача президентської влади в США. Відео
please wait

No media source currently available

0:00 0:02:07 0:00

Відео - найголовніше

XS
SM
MD
LG