Спеціальні потреби

Держдеп: Клінтон нехтувала правилами кібербезпеки


Гілларі Клінтон
Гілларі Клінтон

Про порушення правил, які Клінтон та її попередники допускали на посадах держсекретарів, у доповіді Державного департаменту США.

Звіт Державного департаменту США підтвердив попередні припущення, що Гілларі Клінтон не дотримувалася правил кібербезпеки, перебуваючи на посаді держсекретаря. Зокрема, головний інспектор, який проводив розслідування, назвав використання Клінтон особистої електронної пошти для ведення офіційної переписки – неналежним методом.

Інформація про це міститься у доповіді Державного департаменту США. 78-сторінковий документ має бути опублікований у четвер, 26 квітня, однак журналісти отримали доступ до нього напередодні.

Представники Державного департаменту твердять: ніяких доказів того, що Клінтон прагнула або хоча б намагалася схвалити використання її особистої електронної пошти для робочої переписки – нема.

Упродовж довгого часу Гілларі Клінтон стверджувала, що використовувати приватну електронну скриньку її було дозволено. Однак у звіті підкреслюється, що це не так. При чому інспектори запевняють: навіть якби Гілларі Клінтон запитала про такий дозвіл, їй було би у цьому відмовлено.

Американські чиновники зобов’язані використовувати державну електронну пошту як із міркувань безпеки, так і через федеральні вимоги щодо збереження й обліку державної переписки.

Окрім порушення правил, які допускала на посаді держсекретаря Гілларі Клінтон, у документі також описано довготривалі проблеми, які виникали через нехтування правилами безпеки й іншими держсекретарями. Зокрема, у доповіді описано – як веде переписку нинішній держсекретар США Джон Керрі, а також такі його попередники як Кондоліза Райс, Колін Пауелл і Мадлен Олбрайт. Втім, слідчі наголошують, що з них усіх Клінтон була найбільшою порушницею правил кібербезпеки.

Було б краще, якби я просто використовувала інший обліковий запис для офіційної електронної переписки
Гілларі Клінтон

Гілларі Клінтон, яка нині є претендентом на президентську номінацію від Демократичної партії, змушена відбиватися від звинувачень щодо її недбалого ставлення до кібербезпеки впродовж усієї її кампанії. Стомлена від постійних звинувачень, у березні цього року вона фактично визнала, що шкодує про скоєне, заявивши, що якби повернути час – вона вчинила б інакше.

«Було б краще, якби я просто використовувала інший обліковий запис для офіційної електронної переписки, а також мала окремий офіційний телефон, але тоді я не бачила проблеми в тому, що їх не мала», – заявила вона.

Ставки надто високі, щоби довіряти Білий дім комусь, хто є таким же недалекоглядним та зневажливим до закону, як Гілларі Клінтон
Дональд Трамп

Кандидат на президентську посаду від республіканців Дональд Трамп, який, ймовірно, буде змагатися з Клінтон на виборах в листопаді, різко розкритикував свою суперницю минулої середи, коли в медіа просочилася інформацію про результати перевірки в Державному департаменті.

«Брехлива Гілларі, – сказав він своїм прихильникам, що зібралися на мітинг. – У неї сьогодні є одна невеличка неприємна новина. З’явилася доповідь, і як ви знаєте, вона була кепською».

Голова Республіканського національного комітету Райнс Прібес також заявив, що своїми діями Клінтон порушила федеральні закони США та поставила під загрозу національну безпеку країни.

«Ставки надто високі, щоби довіряти Білий дім комусь, хто є таким же недалекоглядним та зневажливим до закону, як Гілларі Клінтон», – написав він у своєму Twitter.

Дивіться також: Цих експертів не переконує приголомшливий успіх Трампа, радять - міняти імідж

Цих експертів не переконує приголомшливий успіх Трампа, радять - міняти імідж. Відео
please wait

No media source currently available

0:00 0:02:24 0:00

  • 16x9 Image

    Голос Америки

    Голос Америки (VOA) надає новини та інформацію більш ніж 40 мовами. VOA, за оцінками, охоплює аудиторію у понад 326 мільйонів людей щотижня. Статті авторства Голос Америки є результатом роботи декількох журналістів і можуть містити інформацію новинних агенцій.

XS
SM
MD
LG