Спеціальні потреби

У Катарі розпочалася міжнародна конференція про кліматичні зміни


Представники майже 200 країн розпочали двотижневі переговори з метою досягнення угоди про обмеження кількості парникових газів. Делегати спонсорованої ООН конференції з кліматичнихз змін у столиці Катару Досі докладатимуть зусиль, щоб продовжити Кіотський протокол. Ця угода, яка вигасає цього року, зобов’язує розвинені країни скоротити викиди шкідливих газів в атмосферу на п’ять відсотків від рівня за 1990 рік.

Країни, які викидають в атмосферу найбільше парникових газів, такі як Сполучені Штати і Китай, не є сторонами угоди, тоді як Росія, Японія і Канада кажуть, що вони не хочуть бути сторонами продовженого Кіотського протоколу. Якщо угоду буде продовжено, тоді вона стосуватиметься лише 15% усіх парникових газів.

На конференції відбуватимуться також переговори про досягнення нової угоди про кліматичні зміни, яка мала б бути завершена до 2015 року і запроваджена в життя у 2020 році.

Переговори розпочинаються після оголошеного минулого тижня документа ООН, у якому говориться про потребу прискорення заходів, що б втримати зростання голобальних температур не вище двох відсотків за Цельсієм у порівнянні з температурою доіндустріального періоду.
  • 16x9 Image

    Голос Америки

    Голос Америки (VOA) надає новини та інформацію більш ніж 40 мовами. VOA, за оцінками, охоплює аудиторію у понад 326 мільйонів людей щотижня. Статті авторства Голос Америки є результатом роботи декількох журналістів і можуть містити інформацію новинних агенцій.

Відео - найголовніше

XS
SM
MD
LG