Спеціальні потреби

Китайські активісти засудили відсутність реформ у країні


Дін Цзилінь, співзасновниця організації «Матері Тяньаньмень»
Дін Цзилінь, співзасновниця організації «Матері Тяньаньмень»
Група сімей засудила президента Китаю Сі Цзіньпіна за його неспроможність запровадити у країні політичні реформи, кажучи, що він веде КНР назад до маоїстського тоталітаризму.

У відкритому листі, опублікованому в п’ятницю на Інтернет-сайті базованої в Нью-Йорку організації «Права людини в Китаї», активісти групи «Матері Тяньаньмень» закликали владу Китаю відкрити діалог і переглянути своє відношення до рішення щодо розправи 4 червня, 1989 року над учасниками протестів на площі Тяньаньмень у Пекіні внаслідок якої загинуло до трьох тисяч демонстантів.

Група неодноразово закликала китайську владу оприлюднити список тих людей, які загинули на площі Тяньаньмень, і виплатити родинам жертв відшкодування.

У найостаннішому листі зазначається, що «китайське суспільство охоплене загальним відчуттям розпачу» і, що ніхто з сучасних лідерів Китаю не був справжнім реформатором, включно з Сі Цзіньпіном, який прийшов до влади цього року.
  • 16x9 Image

    Голос Америки

    Голос Америки (VOA) надає новини та інформацію більш ніж 40 мовами. VOA, за оцінками, охоплює аудиторію у понад 326 мільйонів людей щотижня. Статті авторства Голос Америки є результатом роботи декількох журналістів і можуть містити інформацію новинних агенцій.

XS
SM
MD
LG