Спеціальні потреби

Китайського дисидента засуджено до 10 років позбавлення волі


Чень Сі
Чень Сі

Китайський суд присудив відомому дисиденту Чень Сі 10 років тюремного ув'язнення за підбурювання та підривну діяльність.

Вирок було винесено у понеділок після короткого суду в столиці провінції Гуйчжоу. Чень наполягав на своїй невинності, але сказав, що не буде оскаржувати обвинувальний вирок. 57-річний активіст брав участь у протестах на площі Тяньаньмень у 1989-му році та публікував в Інтернеті есе про політичні реформи та права людини в Китаї.

У п'ятницю на дев'ять років ув’язнення за підривну діяльність був засуджений ветеран китайського демократичного руху Чень Вей у південно-західній провінції Сичуань.

У понеділок верховний комісар ООН з прав людини висловила глибоке занепокоєння вироком суду щодо дисидентів. Вона закликала китайську владу звільнити кожного демонстранта, якого було затримано за мирну реалізацію своїх прав на свободу висловлювання своїх поглядів.

Підбурювання та підривна діяльність є типовим звинуваченням, яке часто висувають для покарання інакодумців та критиків правлячої Комуністичної партії Китаю.

  • 16x9 Image

    Голос Америки

    Голос Америки (VOA) надає новини та інформацію більш ніж 40 мовами. VOA, за оцінками, охоплює аудиторію у понад 326 мільйонів людей щотижня. Статті авторства Голос Америки є результатом роботи декількох журналістів і можуть містити інформацію новинних агенцій.

XS
SM
MD
LG