Спеціальні потреби

У Китаї планують збудувати найвищий у світі хмарочос


Китайська будівельна компанія Broad Sustainable Building твердить, що вона зможе побудувати найвищий у світі хмарочос протягом кількох тижнів.

Представник компанії сказав редакції журналу «Construction Week», що вона упевнена, що зможе закінчити будівництво хмарочоса на 220 поверхів, який матиме назву «Sky City», протягом лише 90 днів.

Згідно з твердженням, будинок висотою 838 метрів у південно-центральному місті Чанша буде побудовано у надзвичайному темпі п’яти поверхів щодня, при використанні методу, який передбачає використання заздалегідь виготовлених елементів.

Офіційні особи кажуть.що будівництво, як передбачається, розпочнеться наприкінці року, але вони і далі очікують дозволу від китайського уряду. Після закінчення будівництва, в будинку житиме 31 тисяча людей. У ньому будуть також школи, лікарні, бюро та інші установи.

Будинок запроектували інженери, які працювали на будівництві в Дубаї хмарочоса Бурдж Халіфа висотою в 828 метрів. Це найвищий нині хмарочос у світі.

Компанія Broad Sustainable Building привернула до себе увагу наприкінці минулого року, коли протягом лише 15 днів збудувала 30-поверховий будинок, використовуючи цю саму технологію.
  • 16x9 Image

    Голос Америки

    Голос Америки (VOA) надає новини та інформацію більш ніж 40 мовами. VOA, за оцінками, охоплює аудиторію у понад 326 мільйонів людей щотижня. Статті авторства Голос Америки є результатом роботи декількох журналістів і можуть містити інформацію новинних агенцій.

XS
SM
MD
LG