Спеціальні потреби

У ході слідства помер запідозрений у корупції член Компартії Китаю


Китайські офіційні особи повідомили про смерть члена Комуністичної партії, якого втопили слідчі, тримаючи його голову у воді та намагаючись змусити визнати свою причетність до корупції.

Китайські державні ЗМІ заявили, що незабаром розпочнеться судова справа шістьох слідчих, звинувачених у навмисному спричиненні смерті Юй Ціі, який працював інженером в Індустріальній інвестиційній групі Веньчжу.

Офіційні особи вважають, що у квітні цього року слідчі повторно занурювали Юй Ціі голову в крижану воду, щоб змусити його визнати себе причетним до злочинів, пов’язаних з продажем землі. Йому було 42 роки,

Юй помер незабаром після того, як його перевезено до лікарні. Проте розтин тіла виявив, що він помер унаслідок відмови дихальних органів.

Президент Китаю Сі Цзіньпін розпочав розголошену антикорупційну кампанію після приходу до влади наприкінці минулого року, попереджаючи, що нестримна корупція загрожує владі Комуністичної партії.
  • 16x9 Image

    Голос Америки

    Голос Америки (VOA) надає новини та інформацію більш ніж 40 мовами. VOA, за оцінками, охоплює аудиторію у понад 326 мільйонів людей щотижня. Статті авторства Голос Америки є результатом роботи декількох журналістів і можуть містити інформацію новинних агенцій.

XS
SM
MD
LG