Спеціальні потреби

ЮНІСЕФ: рівень дитячої смертності у світі значно знизився


Згідно з доповіддю Дитячого фонду ООН ЮНІСЕФ, у всьому світі кількість дітей, що вмирають у віці до п’яти років, за останні 20 років значно зменшилася.

За даними фахівців ЮНІСЕФ, минулого року у цій віковій категорії померло близько 7 мільйонів дітей, в той час як у 1990 році таких смертей було майже 12 мільйонів.

Такий успіх фахівці завдячують здобуткам у сферах охорони здоров’я та освіти, як також програмам розвитку та економічному прогресу.

До переліку країн, у яких показник дитячої смертності найбільше знизився, увійшли Лаос, Східний Тимор, Ліберія, Бангладеш та Руанда. Країни Східної Азії та Латинської Америки, взяті разом, зменшили рівень дитячої смертності на понад половину.

Проте у звіті зазначається, що необхідно зробити набагато більше для досягнення встановленої цілі - зменшення смертності серед дітей на ще 43% до 2015 року. За статистикою ООН, щодня в світі вмирає близько 19 тисяч дітей молодше п'яти років.

Усе ще найбільше проблем у цій царині має територія Африки на південь від пустелі Сахара, а також Південна Азія. Серед причин дитячої смертності ЮНІСЕФ називає пневмонію, діарею і малярію. Причиною майже третини смертей стає недоїдання.
  • 16x9 Image

    Голос Америки

    Голос Америки (VOA) надає новини та інформацію більш ніж 40 мовами. VOA, за оцінками, охоплює аудиторію у понад 326 мільйонів людей щотижня. Статті авторства Голос Америки є результатом роботи декількох журналістів і можуть містити інформацію новинних агенцій.

Відео - найголовніше

Підсумки візиту держсекретаря Блінкена до Києва. Відео
please wait

No media source currently available

0:00 0:04:47 0:00
XS
SM
MD
LG