Спеціальні потреби

У Сомалі зростає кількість дітей, загиблих внаслідок збройних протистоянь


Лише упродовж жовтня жертвами внутрішнього конфлікту у Сомалі стало 58 дітей
Лише упродовж жовтня жертвами внутрішнього конфлікту у Сомалі стало 58 дітей

Дитячий фонд ООН (ЮНІСЕФ) повідомляє, що внаслідок внутрішніх конфліктів у Сомалі протягом жовтня загинуло 24 дітей та щонайменше 58 отримали важкі поранення. Це найбільша кількість жертв, порівняно із попередніми місяцями цього року.

У своїй заяві, оприлюдненій у вівторок, ЮНІСЕФ стверджує, що з кожним днем все більше сомалійських дітей потрапляє у збройні сутички. За офіційними даними, цього року понад 100 дітей стали жертвами перестрілок.

Дитячий фонд також повідомляє, що понад 600 сомалійських неповнолітніх були завербовані для військової служби, а більше 200 осіб, переважно дівчатка, були зґвалтовані.

ЮНІСЕФ закликає усі сторони сомалійського конфлікту зупинити вбивства, травмування та наругу над дітьми.

Упродовж двох десятиліть Сомалі охоплена громадянською війною. Протистояння загострилось у жовтні, коли кенійські війська перейшли кордон, щоб переслідувати бойовиків з воєнізованого угруповання аль-Шабаб. Це, пов’язане з аль-Кайдою, угруповання продовжує боротьбу з урядовими силами Сомалі та військовою місією Африканського союзу, яка базується у Могадішо.

  • 16x9 Image

    Голос Америки

    Голос Америки (VOA) надає новини та інформацію більш ніж 40 мовами. VOA, за оцінками, охоплює аудиторію у понад 326 мільйонів людей щотижня. Статті авторства Голос Америки є результатом роботи декількох журналістів і можуть містити інформацію новинних агенцій.

Відео - найголовніше

Реакція на виступ Блінкена з гітарою в Києві. Відео
please wait

No media source currently available

0:00 0:01:26 0:00
XS
SM
MD
LG