Спеціальні потреби

Влада України має поважати права людей - голова Гельсінської комісії США


Сенатор Бен Кардин
Сенатор Бен Кардин
Голова Комісії уряду Сполучених Штатів з безпеки і співробітництва у Європі (Гельсінської комісії) та член Сенатського комітету з міжнародних відносин Бен Кардин висловив стурбованість з приводу подій на Євромайдані у ніч на 11 грудня.

«Я глибоко стривожений вчорашнім рішенням української влади щодо використання військ МВС проти мирних протестів у центрі Києва, і це після вже жорстокого розгону протестувальників минулого тижня. Немає виправдання цим діям, які, поряд з іншими порушеннями прав людини, грубо розходяться з принципами Організації з безпеки і співробітництва в Європі (ОБСЄ) і відповідними зобов'язаннями України, та є серйозною плямою для України, що головує в ОБСЄ. Я закликаю українську владу вжити негайних рішучих заходів для забезпечення свободи зібрань і поваги до висловлення думок громадян.

Ці події відбуваються на тлі загального погіршення стану прав людини і демократії в Україні протягом останніх років. США, Канада і ЄС рішуче висловилися проти цих нападів на основні свободи. Якщо українська влада не прийме конкретних заходів для поліпшення ситуації, міжнародне співтовариство має серйозно розглянути питання про введення цілеспрямованих санкцій проти українських посадових осіб, відповідальних за порушення прав людини, в тому числі придушення мирних протестів.

Я, як і раніше, висловлюю солідарність з народом України у його прагненнях до більш демократичного майбутнього, в якому верховенство права і повага до прав людини переважають».
  • 16x9 Image

    Голос Америки

    Голос Америки (VOA) надає новини та інформацію більш ніж 40 мовами. VOA, за оцінками, охоплює аудиторію у понад 326 мільйонів людей щотижня. Статті авторства Голос Америки є результатом роботи декількох журналістів і можуть містити інформацію новинних агенцій.

XS
SM
MD
LG