Спеціальні потреби

Україна просить в ЄС фінансової допомоги


Перегляд Україною її рішення не підписувати Угоди про асоціацію з Європейським Союзом обійдеться ЄС в 20 мільярдів євро або 27 з половиною мільярдів доларів.

Про це заявив у середу на засіданні Кабміну прем’єр-міністр Микола Азаров.

«Ми запропонували Єврокомісії розглянути, в яких умовах буде працювати наша промисловість, економіка в цілому. Ми пропонуємо вирішити питання надання Україні фінансової допомоги. Визначили приблизний обсяг - 20 мільярдів євро, підкреслюю, що йде (мова) не про безповоротну допомогу з європейського бюджету. Ні, ми реалісти, ми пропонуємо, щоб Євросоюз прийняв участь в інвестуванні в спільні взаємовигідні проектив», - сказав Азаров.

За словами прем'єра, мова може йти про фінансування таких проектів, як «модернізація і розширення європейських транспортних коридорів, створення нового коридору на Кавказ, будівництво транспортного проходу через Керченську протоку і інше».

Прем'єр-міністр зазначив, що в названу суму в Україні обійдеться втрата контрактів з Росією у разі Асоціацію з ЄС.

Він вказав, що і уряд, і ті, хто вийшов на Майдан, виступають за якнайшвидше підписання угоди з ЄС, але Азаров додав, що сьогодні потрібно «мінімізувати втрати для економіки України».
  • 16x9 Image

    Голос Америки

    Голос Америки (VOA) надає новини та інформацію більш ніж 40 мовами. VOA, за оцінками, охоплює аудиторію у понад 326 мільйонів людей щотижня. Статті авторства Голос Америки є результатом роботи декількох журналістів і можуть містити інформацію новинних агенцій.

Recommended

  • Підписуйтеся на Голос Америки Українською в YouTube

    Підписуйтеся на Голос Америки Українською в YouTube

XS
SM
MD
LG