Спеціальні потреби

Байден НЕ кандидуватиме у президенти США


Президент Барак Обама, віце-президент Джозеф Байден і його дружина Джилл Байден
Президент Барак Обама, віце-президент Джозеф Байден і його дружина Джилл Байден

Віце-президент США заявив, що «віконце можливостей» для ведення ефективної передвиборної кампанії для нього закрилося.

Виступаючи сьогодні у Білому домі віце-президент США Джозеф Байден заявив, що не висуватиме свою кандидатуру для участі в президентських виборах 2016 року.

Поруч з Байденом стояли його дружина Джилл і президент Барак Обама. За словами Байдена, сім'я все ще сумує за сином, Бо Байденом, який помер від раку в травні цього року.

«Коли моя родина переживала скорботну втрату, я неодноразово говорив, що дуже можливо, що до того моменту, коли закінчиться наша жалоба, віконце можливостей для успішної передвиборчої кампанії закриється. Що воно може закритися. Я прийшов до висновку, що воно таки закрилося. Я знаю з попереднього досвіду, що у цьому процесі немає графіки. Скорбота і смуток не рахуються з такими речами, як крайні терміни для подачі документів або дебати і попередні вибори».

Байден запевнив, що братиме активну участь у самому процесі обрання наступного президента США, виступами на підтримку остаточного кандидата від Демократичної партії.

Реагуючи на рішення віце-президента відмовитися від участі у президентських перегонах 2016 року, фаворит від демократів Гілларі Клінтон написала в Твіттері, що Байден «хороший друг і прекрасна людина. Сьогодні і завжди він надихає мене своїм оптимізмом і прихильністю справі покращення світу».

Джозефа Байдена уважають найбільшим другом України у Білому домі. Він часто розмовляє по телефону з президентом Порошенком і прем’єром Яценюком про події в Україні та підтримує надання Києву додаткової допомоги США, включно з летальною зброєю.

Дивіться також: Джозеф Байден приймає співчуття у зв’язку з передчасною втратою сина

Джозеф Байден приймає співчуття у зв’язку з передчасною втратою сина. Відео
please wait

No media source currently available

0:00 0:03:15 0:00

Відео - найголовніше

XS
SM
MD
LG