Спеціальні потреби

Байден: США і надалі допомагатимуть Україні


Джозеф Байден
Джозеф Байден

Віце-президент США Джозеф Байден розмовляв по телефону з президентом України Петром Порошенком.

Віце-президент привітав президента Порошенка з прийнятим Верховною Радою рішенням про підтримку пропозицій конституційної реформи та децентралізації влади, відповідно до зобов'язань України за умовами Мінських угод, а також затвердження законів про реформи за програмами МВФ і Світового банку для України.

За повідомленням Білого дому, обидва лідери також вказали на важливість з’ясування всі фактів і справі збиття літака «Малайзійських авіаліній» MH-17. Віце-президент пообіцяв підтримку Сполучених Штатів урядам України, Нідерландів, Малайзії, Австралії та Бельгії, що займаються встановленням істини в цій справі.

Байден і Порошенко обговорили також плани України провести місцеві вибори у жовтні, кажучи про зобов'язання Росії і підтриманих нею сепаратистів дозволити проведення цих виборів у Донецькій та Луганській областях, згідно із законами України та стандартами ОБСЄ, - йдеться у повідомленні Білого дому.

Дивіться також: Децентралізація потрібна Росії, щоб зробити Україну непривабливою для Заходу - експерт

Децентралізація покалічить Україну - експерт Інституту Маккейна. Відео
please wait

No media source currently available

0:00 0:04:12 0:00

  • 16x9 Image

    Голос Америки

    Голос Америки (VOA) надає новини та інформацію більш ніж 40 мовами. VOA, за оцінками, охоплює аудиторію у понад 326 мільйонів людей щотижня. Статті авторства Голос Америки є результатом роботи декількох журналістів і можуть містити інформацію новинних агенцій.

Відео - найголовніше

Реакція на виступ Блінкена з гітарою в Києві. Відео
please wait

No media source currently available

0:00 0:01:26 0:00
XS
SM
MD
LG