Спеціальні потреби

Байден і Порошенко зустрілися в Нью-Йорку


Президент Петро Порошенко і віце-президент Джозеф Байден (архівне фото)
Президент Петро Порошенко і віце-президент Джозеф Байден (архівне фото)

Глава Української держави подякував США за підтримку України, зокрема, сильний виступ президента Обами на Генеральній Асамблеї ООН.

У вівторок 29 вересня у Нью-Йорку віце-президент США Джозеф Байден зустрівся з президентом України Петром Порошенком.

За повідомленням прес-служби українського президента, під час розмови віце-президент Байден повідомив, що цієї осені США надішлють в Україну радіолокаційні системи контрбатарейної боротьби Q36 — рухомі радіолокаційні станції, які призначені для виявлення та відстеження пострілів артилерії і ракетних пусків, для забезпечення контрбатарейного вогню.

У ході розмов також обговорювалися питання повного виконання Мінських угод і необхідності у тому, щоб Росія чинила тиск на сепаратистів, не допустивши проведення псевдовиборів в контрольованих сепаратистами районах Донбасу. Було підкреслено, що якщо ці вибори відбудуться, то це стане прямим порушенням Плану реалізації Мінських угод.

Віце-президент Байден привітав нещодавно укладену угоду про подальшу демілітаризації в районах лінії зіткнення. Він висловив, однак, стурбованість у зв'язку з тим, що сепаратисти відмовляються забезпечити повний і безперешкодний доступ спостерігачів ОБСЄ в ці райони, а також тим, що Росія продовжує перекидати війська і озброєння на територію України.

Глава Української держави подякував США за підтримку України, зокрема, сильний виступ президента Обами на Генеральній Асамблеї ООН.

Сторони також обговорили необхідність зміцнення енергетичної безпеки в регіоні і політичну ситуацію в Україні напередодні запланованих на жовтень виборів до місцевих органів влади.

Співрозмовники скоординували позиції напередодні зустрічі в «нормандському форматі», яка відбудеться у Парижі 2 жовтня.

Дивіться також: Порошенко та Обама вже кілька разів зустрілись у Нью-Йорку - посол України у США

Порошенко та Обама вже кілька разів зустрілись у Нью-Йорку - посол України у США. Відео
please wait

No media source currently available

0:00 0:05:30 0:00

  • 16x9 Image

    Голос Америки

    Голос Америки (VOA) надає новини та інформацію більш ніж 40 мовами. VOA, за оцінками, охоплює аудиторію у понад 326 мільйонів людей щотижня. Статті авторства Голос Америки є результатом роботи декількох журналістів і можуть містити інформацію новинних агенцій.

Відео - найголовніше

Підсумки візиту держсекретаря Блінкена до Києва. Відео
please wait

No media source currently available

0:00 0:04:47 0:00
XS
SM
MD
LG