Спеціальні потреби

У столиці Таїланду Бангкоку від вибуху загинули 22 особи


Після вибуху
Після вибуху

У результаті вибуху неподалік популярного серед туристів місця в столиці Таїланду Бангкоку загинули щонайменше 22 особи. Серед загиблих восьмеро – іноземці. Вибух стався неподалік гіндуїстського храму Ераван, біля п’ятизіркових готелів і фешенебельних крамниць. Камери спостередження зняли момент вибуху бомби.

Кореспондент «Голосу Америки» Стівен Герман, який прибув на місце вибуху, бачив тіла загиблих, вкриті білим полотном, і частини тіл, розкидані по вулиці.

Храм Ераван у центральному районі Бангкока наповнений переважно туристами і таїландцями, які складають пожертви до зображення Брагми, індуїстського бога сотворіння. Увечері, коли стався вибух, у тому місці переважно збираються сотні людей.

Офіційні особи на місці трагедії висловили переконання, що вибух мав на меті вбити якнайбільше людей і завдати удару туристичній індустрії, на яку припадає 10% економіки країни.

Поки що ніхто не взяв на себе відповідальності за вибух, найсерйознішу атаку в столиці з часу сутичок між антиурядовими протестувальниками і силами безпеки у 2010 році, коли загинуло понад 90 людей.

  • 16x9 Image

    Голос Америки

    Голос Америки (VOA) надає новини та інформацію більш ніж 40 мовами. VOA, за оцінками, охоплює аудиторію у понад 326 мільйонів людей щотижня. Статті авторства Голос Америки є результатом роботи декількох журналістів і можуть містити інформацію новинних агенцій.

XS
SM
MD
LG