Спеціальні потреби

Пан Гі Мун «серйозно стурбований» подіями на сході України


Генеральний секретар ООН Пан Гі Мун
Генеральний секретар ООН Пан Гі Мун

Генеральний секретар ООН Пан Гі Мун «серйозно стурбований» ситуацією на сході України і особливо становищем мирних жителів міста Дебальцеве, які опинилися в пастці без доступу до основних послуг, повідомив представник ООН.

«Він найрішучішим чином засуджує неперебірливі обстріли і закликає обидві сторони негайно відсунути військові позиції від густонаселених житлових районів», – повідомив представник організації.

Генеральний секретар підтримав пропозицію ОБСЄ про тимчасове перемир’я, яке дозволило б негайно евакуювати цивільних осіб з Дебальцевого, заявив далі представник ООН.

У той же час він відзначив, що ця пропозиція може бути реалізована тільки за допомогою переговорів в дусі доброї волі.

Пан Гі Мун знову закликав до встановлення міцного режиму припинення вогню в Східній Україні і прийняття термінових дипломатичних і політичних заходів для врегулювання конфлікту, що триває вже дев’ять місяців.

«Ті, хто підписав Мінські угоди, і все міжнародне співтовариство повинні взяти на себе відповідальність і домогтися припинення конфлікту», – заявив представник ООН. Він запевнив, що ООН готова і далі підтримувати зусилля по досягненню стійкого і міцного миру.

  • 16x9 Image

    Голос Америки

    Голос Америки (VOA) надає новини та інформацію більш ніж 40 мовами. VOA, за оцінками, охоплює аудиторію у понад 326 мільйонів людей щотижня. Статті авторства Голос Америки є результатом роботи декількох журналістів і можуть містити інформацію новинних агенцій.

Відео - найголовніше

XS
SM
MD
LG