Спеціальні потреби

Праворадикальна партія веде перед на президентських виборах в Австрії


Кандидат Партії свободи Норберт Гофер (справа) і незалежний кандидат Александер ван дер Беллен
Кандидат Партії свободи Норберт Гофер (справа) і незалежний кандидат Александер ван дер Беллен

В Австрії крайньо права Партія свободи, яка виступає проти іммігрантів, вийшла переможцем на першому турі президентських виборів. Вона здобула понад 35 відсотків усіх голосів, залишаючи позаду п’ять інших партій, включно з кандидатами правлячої урядової коаліції.

Норбер Гофер, який веде кампанію на антиіммігрантській та антиєвропейській платформі, здобув 56.4 відсотка голосів. Наступного місяця на другому турі виборів він змагатиметься з незалежним кандидатом, колишнім членом Зеленої партії Александром ван дер Белленом.

Це найкращий результат, який Партія свободи здобула на всенаціональних виборах. Її кампанія зосереджувалася головно на темі впливу мігрантської кризи і справі 100 тисяч шукачів притулку, які прибули до Австрії від літа минулого року.

Обидва кандидати правлячої коаліції центристсько-лівий соціал-демократ Рудольф Гундcторфер і кандидат центристської Народної партії Андреас Коль отримали всього приблизно по 11 відсотків голосів.

Дивіться також: Американці збудували сховище для ядерного палива у Чорнобилі

Американці збудували сховище для ядерного палива у Чорнобилі. Відео
please wait

No media source currently available

0:00 0:04:06 0:00

  • 16x9 Image

    Голос Америки

    Голос Америки (VOA) надає новини та інформацію більш ніж 40 мовами. VOA, за оцінками, охоплює аудиторію у понад 326 мільйонів людей щотижня. Статті авторства Голос Америки є результатом роботи декількох журналістів і можуть містити інформацію новинних агенцій.

XS
SM
MD
LG